Ștefan Hrușcă, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare

0
715

Doru Dăncuș, primar interimar al municipiului Baia Mare, a înmânat miercuri seara titlul de cetățean de onoare al orașului artistului Ștefan Hrușcă.
Momentul special a avut loc pe scena ATP Tech Center, unde publicul și autoritățile locale s-au unit pentru a sărbători contribuția remarcabilă a artistului la promovarea și dezvoltarea culturală a Maramureșului.
Primarul interimar Doru Dăncuș a subliniat că Ștefan Hrușcă, prin activitatea sa continuă de ambasador al municipiului și al județului, a fost distins cu titlul de cetățean de onoare în semn de recunoaștere pentru eforturile sale semnificative.
Povestea acestui titlu a început, însă, în decembrie 2022, când într-un concert susținut în centrul istoric al orașului, fostul primar Cătălin Cherecheș a adresat publicului întrebarea dacă ar fi de acord să i se acorde lui Ștefan Hrușcă titlul de cetățean de onoare al Municipiului Baia Mare. Răspunsul unanim și entuziast al băimărenilor a dus la decizia Consiliului Local de a conferi acest titlu artistului.
“Îmi doresc ca aceste colinde să rămână parte din firescul fibrei noastre maramureșene, chiar dacă adesea vremurile moderne exclud tradiționalul. Să rămânem mereu ancorați în spiritualitatea satului românesc” – a punctat Doru Dăncuș.
La final, primarul interimar a invitat locuitorii orașului să se reîntâlnească și în anul următor cu Ștefan Hrușcă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.