Teren scos la licitație publică pentru o investiție de 500 de locuri de muncă

0
72

Trei hale și minimum 500 de locuri de muncă create, așa sună proiectul Consiliului Județean Maramureș când vine vorba despre terenul scos la licitație publică.
Terenul e situat în Baia Sprie, iar noului investitor i-au fost stabilite condiții clare în contractul de vânzare-cumpărare. Astfel, în termen de doi ani, e obligatorie angajarea unui număr de 120 de persoane, iar în 7 ani, în aceste hale ar urma să lucreze minimum 500 de angajați.
Consilierii maramureșeni au aprobat în ultima ședință extraordinară, proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea vânzării prin licitație publică a unui teren, proprietatea privată a Județului Maramureș. Terenul este situat în orașul Baia Sprie și se așteaptă un investitor strategic.
„Sunt două scrisori de intenție care au venit în urma negocierilor, prima în iulie, a doua în 4 august, moment în care a venit cu o serie clară de asumări din partea posibilului investitor. Azi nu facem decât să aprobăm finalul acestei discuții, vânzarea efectivă a acestui teren spre un posibil investitor. Au fost mai multe locații pe care le-am arătat posibililor investitori, în cele din urmă a fost aleasă aceasta: pentru că este exact în limita parcului industrial Baia Sprie și lângă campusul pentru învățământ dual care a constituit un real avantaj pentru noi”, a punctat șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.
În contractul de vânzare-cumpărare a fost introdusă și o clauză ce obligă investitorul să realizeze investițiile la care s-a angajat într-o anumită perioadă de timp. În caz contrar, acesta pierde terenul și revine la Consiliul Județean Maramureș.
“Într-un an de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, investitorul trebuie să obțină documentele pentru construire și să înceapă lucrările. În termen de doi ani de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare trebuie să desfășoare o activitate economică cu circa 120 de angajați, investiția fiind de 25 milioane euro. În termen de 7 ani de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, investitorul trebuie să desfășoare o activitate economică cu minimum 500 de angajați. Avem două etape de dezvoltare în care trebuie să finalizeze toate cele trei hale. Acest lucru va aduce dezvoltare pe termen lung pentru Baia Sprie și Maramureș”, a mai spus Ionel Bogdan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.