Tinerii din Maramureș care au urmat cursul de patiser la Bârsana în cadrul proiectului „Pregătit pentru viitor” au avut de trecut de un ultim hop înainte de a deveni calificați: testarea.
Au pus pe hârtie la proba teoretică cunoștințele asimilate în ultimele luni, iar pentru proba practică și-au suflecat mânecile și s-au apucat de treabă: cornulețe cu gem, tiramisu, plăcinte cu brânză, foietaj cu șuncă și cașcaval, minieclere, covridog, pizza Fornetti, cornulețe duo, salam de biscuiți, Albinița, brânzoici, gogoși. Preparatele au fost alese pentru a impresiona comisia de examen. Absolvenții cursului au reușit să convingă comisia de examinare cu privire la însușirea cunoștințelor necesare pentru a fi buni patiseri. Toți au primit 10 pe linie.
Produsele, dulci și sărate, au avut “termenul de valabilitate” foarte scurt pentru că au fost degustate chiar după încheierea examenului de toți cei prezenți.