În Maramureș, încă 25 de școli vor să reducă abandonul școlar

0
114

• în total, peste 50 de unități din județ sunt incluse în PNRAS •

La nivelul județului, 30 de unități școlare implementează deja cu succes proiectul PNRAS I, iar alte 25 de unități școlare sunt declarate eligibile pentru a fi incluse în PNRAS II, anunță prof. Mihai Pop, inspector școlar general.
Prin intermediul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS) I, s-au realizat achiziții în valoare de 7.304.886 lei cuprinzând: echipamente digitale – table one touch, tablete, chromebookuri, laptopuri, softuri educaționale, resurse digitale.
De asemenea, s-au realizat săli de studiu, biblioteci, spații de relaxare, care să vină în sprijinul elevilor, toate aceste măsuri având ca scop crearea unui spațiu prielnic activităților de învățare pentru anul școlar viitor, îmbunătățirea rezultatelor școlare, reducerea absenteismului și abandonului școlar.
“În cele 30 de școli cu PNRAS se lucrează, sunt activități (…) Alte 25 de școli au aplicat în etapa a doua și sunt în ultimul stadiu de începere a finanțării. Vom semna contractul de finanțare în această toamnă. Totodată, toate școlile au semnat în aplicația informatică contractele pentru mobilier și, aici, toți primarii trebuie să înceapă să facă achiziția pe mobilier, aparatură IT. La «Smart laburi», au aplicat toate liceele din Maramureș. Aici este o întârziere, o neclaritate, nu s-a semnat contractul, așteptăm ca acest lucru să fie deblocat”, a rezumat prof. Mihai Pop, inspector școlar general.
Se așteaptă semnarea contractelor și pentru proiectul ce vizează dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare.
“Acel proiect pentru servicii complementare de tip ludotecă pentru extinderea și reabilitarea unor grădinițe izolate sau supraaglomerate a fost accesat și în județul Maramureș; la Seini și Budești s-a obținut finanțare și se așteaptă semnarea contractelor. Lucrurile se mișcă, așteptăm licitațiile și sosirea în școli a echipamentelor de care avem atât de mare nevoie”, a conchis prof. Mihai Pop, inspector școlar general.
Toate unitățile administrativ-teritoriale din Maramureș au câștigat, în anul școlar 2022-2023, proiecte finanțate prin PNRR, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
Prin intermediul acestora, în fiecare unitate de învățământ din județ, se va constitui un laborator de informatică și se vor dota sălile de clasă cu mijloace digitale, necesare realizării unor ore de curs interesante și atractive.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.