Criză de personal la AJOFM, instituția care se ocupă de ocuparea locurilor de muncă

0
143

În timp ce se discută tot mai mult de criza forței de muncă în diferite domenii de activitate, lipsa de personal se înregistrează și în cadrul instituției care se ocupă de rezolvarea acestei probleme. Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM) a semnalat la Ministerul Muncii că există puncte de lucru în teritoriu care au un singur angajat. În aceste condiții, salariatul nu poate să își ia nici măcar concediu de odihnă.
Se tot vorbește despre restructurări la nivel de bugetari, însă instituțiile județene se confruntă cu o lipsă de personal. Directorul executiv al AJOFM Maramureș, Oana Oșanu, a exemplificat că, în 2005, instituția pe care o conduce avea 65 de angajați, dar acum s-a ajuns la 37 de salariați. Asta în condițiile în care legea a suferit modificări și au apărut noi măsuri active de ocupare ce trebuie implementate. Așa că a crescut volumul de muncă, dar paradoxal s-a diminuat numărul angajaților.
Mai mult, sunt agenții teritoriale care func­ționează cu doar un om. Este cazul punctelor de lucru din Borșa, Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus.
„Am precizat în cuvântul pe care l-am luat în fața doamnei ministru Simona-Bucur Oprescu ce probleme avem în teritoriu. De exemplu, la Borșa, unde e o categorie aparte de oameni, avem un singur angajat care nu face față la toate problemele. Avem câte un singur angajat și la Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș. Avem nevoie de personal pentru că activitatea implică interacțiune cu oamenii, trebuie să îi îndrumi, să îi profilezi. Angajații de acolo nu pot să își ia concediile de odihnă, a fost și cazul unei salariate care a suferit o intervenție chirurgicală și a avut de răspuns la telefoane în timp ce era pe foaie de boală. La Sighetu Marmației unde au fost 7 angajați, au rămas doi salariați. Noi am tot fost restructurați, e o problemă lipsa personalului din teritoriu”, a explicat directorul executiv al AJOFM Maramureș, Oana Oșanu.
În cadrul întâlnirii de la Ministerul Muncii, s-au purtat discuții și despre cursurile de formare profesională, precizându-se că acestea trebuie adaptate astfel încât să răspundă cerințelor angajatorilor care se confruntă cu o acută lipsă de personal calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.