Credincioșii greco-catolici din Breb au propria biserică

0
259

După ce biserica veche din sat a fost pierdută în instanță, iar vreme de cinci ani slujbele s-au oficiat într-o sală de clasă a școlii, credincioșii greco-catolici se bucură de propria biserică. Aceasta va fi sfințită spre finalul lunii august de către Preasfințitul Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureș.
Evenimentul mult așteptat de către cele 50 de familii de credincioși greco-catolici din Breb va avea loc duminică, 27 august. Slujba de sfințire a bisericii cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” va începe la ora 10 și va fi oficiată de către Preasfințitul Vasile. Sfânta Liturghie va începe la ora 11.
”Locul unde este amplasată biserica a fost sfințit în anul 2019. În același an, în luna iulie, au început lucrările, iar în iarna lui 2020 biserica era deja acoperită. În 3 octombrie 2021 am oficiat cu bucurie prima Sfântă Liturghie în biserica noastră, un moment emoționat pentru comunitatea noastră. Vreau să precizez că această biserică a fost construită exclusiv din donațiile credincioșilor”, a subliniat părintele Călin Hosu, parohul comunității greco-catolice din Breb.
Necesitatea unei biserici în comunitatea greco-catolică din Breb a apărut în contextul în care credincioșii aveau nevoie de un așezământ sfânt pentru Sfintele Liturghii.
”În 2016, am pierdut în instanță biserica veche din Breb și am predat-o parohiei ortodoxe după ce, vreme de 17 ani, am oficiat acolo Sfintele Liturghii. Ulterior, dată fiind situația, din 2016 și până în 2021, am avut la dispoziție o sală de clasă din școală unde am ținut toate slujbele”, a explicat părintele Călin Hosu.
Noua biserică se vede de la intrarea în sat, aflându-se pe partea stângă a drumului (la numărul 342) ce duce la casele Prințului Charles.
”Este o mare bucurie pentru noi, pentru întreaga comunitate greco-catolică din sat. Este un așezământ ce aduce plus­valoare satului”, a adăugat părintele Călin Hosu, paroh al comunității din anul 1996.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.