Grădini de relaxare, liniște și învățare în grădinițe din Maramureș

0
758

La Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 din Baia Mare (dir. Ioana Țuțuruga), vineri, 23 iunie, a avut loc festivitatea județeană de înmânare a însemnelor pentru grădinițele implicate în proiectul ”Grădini de relaxare, liniște și învățare”, fiind acordate bannerele, afișele și eșarfele cu sigla proiectului.
Directoarele unităților unde este implementat acest program național, precum și coordonatoarele proiectului au primit diplome, urmând ca de la centru să sosească și certificatele pentru implicare și activitatea depusă.

La eveniment au fost prezenți inspectorul școlar general adjunct, Ioan Muntean, și inspectorul școlar pentru educație timpurie, Maria Fănățan.
Grădina de relaxare, liniște și învățare a fost creată la nivel național de Silvia Breben, este susținut de Asociația Creștini din Craiova în parteneriat cu Ministerul Educației.

Grădina este structurată în patru zone, fiecare dintre acestea cu un anumit specific și cu un anumit tip de materiale și interacțiuni recomandate: Zona de relaxare, Zona de învățare, Zona de liniștire și Zona Pereții ne surprind.
În Maramureș, desfășoară acest program național 22 de grădinițe.

„La noi, în Maramureș, proiectul a început anul trecut. Inițial, mai timid, cu 5 grădinițe, 2 din Baia Mare, respectiv Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28, Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Vișeu de Sus, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 din Sighetu Marmației. Ulterior, în acest an în momentul în care a fost și un stimul, acest proiect apare ca un program național, s-au mai alăturat 17 unități. În total sunt 22 de unități unde implementăm acest proiect care presupune activități outdoor cu copiii în cele 4 zone amenajate. Copiii au ocazia și oportunitatea împreună cu doamnele directoare de a realiza orice activitate propusă de educatoare, doar că spațiul e puțin altceva, ieșim din grupă în aer liber”, a explicat coordonatoarea proiectului, Paula Rîșco, directorul Grădiniței Nr. 7 din Sighetu Marmației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.