Ministrul Culturii, vizită în Sighetu Marmației și Dragomirești

0
96

În prezența Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, la final de săptămână, la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației i-a fost acordată Medalia Aniversară „Centenarul Marii Unirii” (decretul de atribuire a fost semnat de președintele României în anul 2020).
Distincția i-a fost decernată în semn de recunoaștere a activităților, implicării și deschiderii pe care Muzeul sighetean a avut-o în special pentru sărbătorirea Centenarului, dar și pentru întreaga activitate. Întârzierea remiterii distinc­ției a fost cauzată de pandemie și restricțiile aferente.
Distincția a fost primită – în numele Muzeului – de către fostul director/ manager, prof. Gheorghe Todincă, cu rol remarcabil în activi­tă­țile dedicate Centenarului și de către actualul manager, dr. Mirela Barz. Nu au fost uitați nici primarii care au contribuit, de-a lungul timpului, la susținerea Muzeului sighetean, prof. Eugenia Godja și ing. Horia Scubli.
Ceremonia înmânării a avut loc la Centrul Cultural Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul”, gazda evenimentului și moderator fiind preot dr. Dan Ioan Sidău. Totodată, ministrul Culturii a fost prezent la evenimentele culturale din Dragomirești.
„La Palatul Cultural din Sighetul Marmației, am transmis conducerii Muzeului Maramureșan, doamnei Manager Mirela Barz, Medalia Comemorativă Centenarul Marii Uniri conferită de Președinția României și Diploma de Onoare a Ministerului Culturii, pentru toată activitatea și pe parcursul Anului Centenar, dar și în general, pentru prezervarea valorilor satului românesc
De asemenea, am participat la Dragomirești la evenimentele cultural-artistice organizate de Primăria și Consiliul Local Dragomirești la Casa de Cultură «Victoria Darvai». Simpozionul Național «Veghetori la obârșii» a reunit și în acest an personalități de seamă ale culturii ro­mâ­nești: academicieni, profesori universitari, cercetători etc. Tot sâmbătă, printre altele, a mai avut loc vernisarea a două expoziții importante: «Tradiția artistică din Transilvania și Țara Maramureșului oglindită în colecția pr. prof. Ioan Bizău» și «Evoluția costumului popular în Dragomirești», superbe mărturii ale valorii creației populare din acest leagăn al românismului”, a subliniat ministrul Lucian Romașcanu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.