Sindicaliştii cer majorarea salariilor şi deblocarea unor sporuri la Statistică şi CNSAS

0
113

Sindicaliştii maramureşeni fac lobby pentru majorarea salariilor angajaţilor de la Direcţia Judeţeană de Statistică şi pentru deblocarea sporurilor pentru condiţii periculoase.
Aceleaşi solicitări au fost transmise conducerii judeţului şi în cazul salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Revendicările au fost aduse la cunoştinţa prefectului judeţului Maramureş, Rudolf Stauder în cadrul şedinţei comisiei de dialog social.
Problema salarizării personalului din cadrul Institutului Naţional de Statistică şi a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au fost aduse în atenția conducerii judeţului Maramureş de către Gheorghe Florin Hossu, preşedintele Cartel Alfa Maramureş și de Nicolae Mureșan, președintele Sindicatului din Administrație Maramureș.
„Reglementarea succesivă și necorelată din domeniul salarizării a condus în timp la crearea unor diferențe salariale nejustificate, care se regăsesc și la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică…se poate lesne observa existența unor diferențe de salarizare între personalul cu același grad, gradație, vechime în muncă şi în specialitate, diferenţe provenite şi din faptul că o parte dintre aceștia au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive, pentru asimilarea cu drepturile salariale la nivel maxim plătite la nivel de ordonator de credite”, au precizat cei doi lideri de sindicat prezenţi la şedinţa comisiei de dialog social.
În acest context, sindicaliştii au cerut ca „funcţionarii publici și personalul contractual din cadrul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor teritoriale de statistică, precum şi cei de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să beneficieze, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”. O altă revendicare face referire la deblocarea sporurilor pentru condiţii grele/vătămătoare/periculoase de care beneficiază angajaţii C.N.S.A.S., rămase în plată la valoarea anului 2017, şi recalcularea acestora conform procentului acordat prin ordinul de numire în funcţie, respectiv contractul individual de muncă al fiecărui angajat.
Prefectul Rudolf Stauder a precizat că a luat act de revendicările și solicitările sindicaliștilor, fiind transmise adrese la nivel central pentru soluționarea problemelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.