Liceul Auto Baia Sprie, gazdă pentru elevi și profesori din Slovenia și Serbia

0
277

La sfârșitul lunii trecute, în perioada 27-31 martie, elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie au avut oaspeți din Slovenia și Serbia.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ KA105 “Over-cycling-Restoring the Environment”, derulat în parteneriat cu școli din țările menționate anterior. Schimbul de tineri este al treilea din cadrul acestui proiect, primul desfășurându-se în Serbia, în iunie 2022, respectiv în Slovenia, în septembrie 2022.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii români, sloveni și sârbi au fost implicați în activități interesante și motivante gândite de echipa de implementare din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie.
În prima zi, elevii au participat la un atelier creativ de reciclare a hârtiei, coordonat de către prof. Moje Ina și Făt Mihaela, cu ajutorul elevelor Tătar Emima, Pop Maya, Șișeștean Ioana, Șipoș Melissa și Dascălul Daria. Tot în prima zi, participanții au fost provocați să creeze sticle decorative sub îndrumarea dl. Mihai-Ioachim Rus de la Asociația “Artizana MM” și a prof. Tirean Ancuța. După-amiaza a fost dedicată vizitei culturale la Mănăstirea Bârsana.
În ziua următoare, participanții au vizitat Barajul Firiza și Stația de Tratare a Apei din cadrul SC Vital SA. Această activitate a fost coordonată de către prof. Vava Marcela. În a doua parte a zilei, tinerii au vizitat serele “Florisol” din Baia Sprie. Fiecare participant și-a ales o plantă pentru care a confecționat un ghiveci personalizat din PET-uri reciclate. Activitatea a fost implementată de către prof. Sztrelenczuk Iolanda, coordonatorul proiectului.
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a fost locația unde tinerii și-au pus în valoare creativitatea, exersând meșteșuguri străvechi din tradiția maramureșeană ghidați de către un meșter popular.
Vânătoarea de comori din aplicația “Action Bound”, disponibilă la Muzeul Satului din Baia Mare, a fost modalitatea ideală de a descoperi aspecte interesante legate de modul de viață traditional. Activitatea a fost facilitată de către prof. Smiedt Mihaela și Pop Anamaria Gabriela.
Schimbul de tineri s-a încheiat într-o atmosferă deosebită, tinerii prezentând jurnalele foto și video ale săptămânii petrecute împreună – momente amuzante, interesante, memorabile.
Proiectul “Over-Cycling – Restoring the Environment” este implementat în perioada aprilie 2021 – aprilie a.c. Obiectivul principal este informarea tinerilor din cele trei țări cu privire la managementul responsabil al materiilor prime și al deșeurilor cu scopul de a reduce poluarea și pentru a promova folosirea responsabilă a resurselor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.