Terapii inovatoare de înfrumuseţare a feţei

0
186

Se ştie că femeile caută tot timpul să se înfrumuseţeze la trup şi faţă, prin diferite tratamente. De cele mai multe ori, aceste tratamente ţin de metode invazive, adică chirurgie plastică. Totuşi, ele au alternative non-invazive, sau mult mai puţin invazive. Una dintre ele ţine şi de acupunctura facială.

Un specialist în acupunctură băimărean face asemenea tratamente, specializându-se în prealabil chiar în China: “S-au împlinit acum în martie 10 ani de când am fost plecată la specializare în China. De atunci profesez, iar pacienţii vin tot timpul, cu diferite probleme. Cam 50% dintre pacienţii care ne trec pragul sunt cu probleme de coloană, ce vin înainte sau după o operaţie. Apoi sunt cei cu umerii blocaţi, dar avem şi persoane cu probleme de infertilitate, alergii, entorse, chisturi, dereglări hormonale, tulburări de somn etc. Însă problemele de spate, încheieturi şi oase predomină. Însă în ultima perioadă ne-am axat şi pe acupunctura facială (estetică). Am avut multe cazuri pentru acest tratament inovativ la femei. Este o metodă naturală de a se elibera colagenul fără tratamente invazive după care să rămână cu tot felul de expresii total nefireşti, adică să-şi distrugă faţa şi să mai şi plătească…”, a spus Andrada Pop, kinetoterapeut specialist în acupunctură.
Terapia cu ventuze, un alt tratament cu rezultate foarte bune
Un alt tratament care se practică în ultima perioadă la cabinetul de acupunctură este şi cel cu ventuze.
El are o serie de indicaţii terapeutice: ”Ne bazăm mai nou şi pe ventuzo-terapie, un alt tratament ce dă roade bune după aplicare. Se foloseşte în diferite afecţiuni, însă cu grijă. Asta deoarece în anumite cazuri este contraindicat tratamentul şi trebuie făcut doar la indicaţia şi cu ajutorul unui specialist. Sunt foarte mulţi care practică acest tratament cu ventuzele şi nu ştiu cu se se mănâncă, să zic aşa… De exemplu, nu se pun ventuze la pacienţii care suferă de boli canceroase sau în cazurile în care există căldură în sânge, cum spunem noi în terapia tradiţională chineză. Există boli cu deficit de căldură şi altele care au exces de căldură. La cele din urmă, nu putem pune foc pe căldură pentru că nu e bine. De asemenea, persoanelor însărcinate le este interzis acest tratament, la fel şi celor cu probleme de piele. În schimb, la cazurile în care se pretează această terapie cu ventuze, beneficiile sunt multiple. La fel ca acupunctura, pune foarte bine circulaţia sângelui în mişcare, se vascularizează foarte bine vasele de sânge, apoi se deblochează foarte bine musculatura. Mai nou, această terapie se aplică, cu rezultate uimitoare, sportivilor de top, deşi ea este veche. Ca boli la care se aplică sunt blocajele de diferite tipuri – spate, umăr, genunchi – insomniile, dereglările hormonale, dar chiar şi în probleme de fertilitate merg. Deci la fel, aproximativ, ca terapia cu acele, doar că aici folosim ventuze. Ce este nou faţă de trecut e că ventuzele nu mai sunt acele borcane de pe vremea bunicii, sau conuri de animale (mai la începuturi) când nu era sticlă confecţionată, ci sunt ventuze din plastic, ce au o prindere mai bună, stând astfel mai bine pe corp. Nu prea se mai folosesc cele încălzite cu foc. Cu cele de sticlă este puţin mai complicat de lucrat şi ele nu stau la fel de bine, aşa că s-a evoluat pe partea asta în prezent. De asemenea, acum au apărut tot felul de aparate cu ventuze. Şi noi avem unul cu ajutorul căruia facem tratament pentru eliminarea celulitei, cu rezultate foarte bune”, a completat Andrada Pop.
Ea spune că se perfecţionează continuu (a învăţat chiar limba chineză). Acesta este şi motivul pentru care se va reîntoarce, cât de curând, la un nou stagiu de specializare în China. Până atunci, însă, lucrează alături de tatăl său, medicul specialist în acupunctură – Marius Dan Pop.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.