Oamenii bogaţi din Maramureş vor fi luaţi la întrebări de finanţiştii maramureşeni. Pentru că este o discrepanţă vizibilă între nivelul de trai al oamenilor simpli care abia au bani să îşi acopere cheltuielile de întreţinere şi cei care se afişează cu maşini de lux, cu vile, trăind „pe picior mare”, fiscul trece la verificarea marilor averi la persoanele fizice.
Din 1 ianuarie 2023, structurile de inspecţie fiscală – persoane fizice au competenţă pe verificarea marilor averi.
”O parte din colectivul de la inspecţie fiscală – persoane fizice se va ocupa de această activitate”, a anunţat şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş, Cezar Călin Chilat.
Încă din vara anului trecut, direcţia generală de control persoane fizice a avut misiunea să analizeze milioane de CNP-uri. Analiza a fost făcută pe o perioadă de 4 ani, iar la final s-a constatat cu stupoare că peste 560.000 de persoane acumulaseră o diferenţă de 20 miliarde euro între veniturile estimate de fisc şi veniturile declarate. Pe zone, regiunea Cluj se află în topul acestor diferenţe semnificative, cu 14,3 miliarde lei, după Bucureşti.
Acesta este motivul pentru care conducerea centrală a ANAF le-a pus gând rău „şmecherilor ce sfidează cu opulenţa şi luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente.
Trebuiau să o facă demult…..hoții trebuie traşi la răspunder ṣi sunt mulți
Frumos articol scris cu manie proletara.Veti constata ca toate firmele celor bogati au fost verificate in timp si totul a fost in regula.Problema este la organele de control care sunt corupti ,nu la evazionisti care tot timpul vor incerca sa eludeze.As fi foarte curios sa reveniti cu un nou articol peste o perioada de timp si veti vedea ca va luptati cu morile de vant.