Silvicii maramureşeni vor instala camere video pe toate drumurile forestiere prin PNRR!

0
38

Direcţia Silvică Maramureş intenţionează să amplaseze camere video în județul nostru, la fiecare joncţiune a drumurilor forestiere cu cele comunale, judeţene şi naţionale. Asta ca o măsură complementară pentru reducerea furtului de lemne din păduri.
Instituţia dorește instalarea acestor dispozitive de supraveghere pe drumurile forestiere, cu finanţare din fonduri europene.
”Suntem în analiză să putem achiziţiona camere video la fiecare joncţiune a drumurilor forestiere cu drumurile judeţene, naţionale sau comunale şi principalele noduri rutiere. Este foarte important ca aceste camere să fie achiziţionate pentru că se poate corela oricând transportul de masă lemnoasă, se poate verifica oricând dacă acel transport este unul avizat sau ilicit. Instalarea camerelor de supraveghere este benefică atât pentru noi, cât şi pentru alte instituţii care pot verifica astfel toate transporturile de masă lemnoasă. Aşteptăm să vedem cum va decurge achiziţia acestor camere prin PNRR, lucru care în momentul actual este în curtea Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, aşteptăm noi directive şi vom vedea. Însă deocamdată suntem doar în analiză, să vedem dacă reuşim să primim finanţare prin PNRR, să instalăm camere la toate intersecţiile, deoarece vorbim de foarte multe, reţeaua de drumuri forestiere din Maramureş fiind vastă şi, în consecinţă, şi joncţiunile cu alte drumuri sunt numeroase”, a precizat ing. Mihai Leşan, responsabil relații mass-media la Direcţia Silvică Maramureş.
În prezent sunt instalate doar 11 camere la Ocolul Silvic Vişeu şi 4 la Ocolul din Poienile de sub Munte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.