Album despre bisericile greco-catolice de lemn

1
120

A fost publicat, la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, albumul „Biserici de lemn din Maramureș”.
Colecția descrie în imagini și puțin text, în limba română și engleză, patria bisericilor de lemn din Maramureș, aducând în lumină 15 locașuri de cult însemnate pentru Eparhia Greco-Catolică de Maramureș.
Introducerea este scrisă de dr. Mirela Ana Barz, director al Muzeului Maramureșean Sighetu Marmației, care numește bisericile de lemn maramureșene “una din culmile artei de a construi în lemn de pe continentul nostru”.
Volumul, publicat de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, îngrijit de pr. George Nicoară, poate fi achiziționat de la Biroul Contabilitate al episcopiei, str. Vasile Lucaciu nr. 50.

1 COMENTARIU

  1. Dar [editat] ăștia nu au găsit altă fotografie pentru coperta unui album „despre bisericile greco-catolice”, decât numai imaginea bisericii ORTODOXE din Călinești (Căeni), construită la 1663, deci înainte de apariția greco-catolicismului? Și, parcă pentru ca ironia să fie completă, în acestă biserică registrele superioare ale pereților altarului sunt pictate cu sfinți non-greco-catolici, Sf. Sava, Sf. Simeon și Ivan Mitropolit al Moscovei, reprezentanți de seamă ai Bisericii Ortodoxe.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.