Olimpicii maramureșeni, în dialog cu un secretar de stat

0
106

282 de olimpici maramureșeni participă, în această perioadă, la taberele de vară organizate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în urma semnării, de către inspectorul școlar general, prof. Mihai Cosmin Pop, a parteneriatului cu Consiliul Județean Maramureș, în cadrul proiectului „Maramureșul susține excelența”. La câteva dintre activități a participat și prof. dr. Anca Minodora Costin-Hendea, fost inspector școlar general, actualmente secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

• taberele – organizate în localități cu rezonanță istorică

”Elevii premiați la etapele județene și naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare din anul școlar 2021-2022, alături de profesorii cu merite deosebite în pregătirea lor, participă la ateliere tematice, activități practice și de agrement, specifice disciplinelor: limba și literatura română, limbi moderne, biologie, arte, istorie, geografie, limba maghiară maternă, limba romani, limba germană maternă, limba ucraineană maternă, fizică, chimie, astronomie și tehnologii”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Taberele sunt organizate în localități cu rezonanță istorică din județul Maramureș astfel încât elevii să vină în contact direct și cu valorile și tradițiile locale.

• despre egalitatea de șanse și violența de gen

Secretarul de stat prof. dr. Anca Minodora Costin-Hendea le-a vorbit olimpicilor despre egalitatea de șanse dintre femei și bărbați și despre violența de gen. ”Așa cum am mai afirmat, acțiunile de educare și de prevenție sunt extrem de importante pentru a limita răspândirea oricărui tip de violență, de la cea domestică, din familie, până la cea de gen. Mă bucur că am avut oportunitatea să întâlnesc asemenea tineri minunați și să abordez aceste subiecte cu ei. Copiii trebuie educați, încă de la o vârstă fragedă, despre rolul lor în societate, despre egalitatea de șanse și despre drepturile și libertățile pe care le au, pentru a păși responsabili în viața de adulți”, a declarat prof. dr. Anca Minodora Costin-Hendea.
Scopul proiectului este de a cultiva și promova performanța în educație, dar și cultivarea respectului cuvenit valorilor autentice ale învăță­mân­tului românesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.