În punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei s-a aflat zilele acestea şi chef Adi Hădean. Maramureşeanul a venit cu un proiect prin care asigură hrană caldă celor în nevoie.
“Am venit cu colegii mei, cu muncă de voluntariat pentru World Central Kitchen, organizaţia lui chef Jose Andres. Este o organizaţie destul de mare, care serveşte cu mâncare caldă oameni din zonele de conflict. Noi avem deja în programul nostru Solidar social o experienţă de doi ani, pentru că de la începutul pandemiei asta facem în fiecare zi; şi ne-am unit forţele cu World Central Kitchen, să-i ajutăm pe refugiaţii care vin din Ucraina, să se simtă mai bine măcar un minut, mâncând o supă caldă sau o tocană înainte de a pleca mai departe”, a punctat Adi Hădean. Hrana caldă a fost distribuită gratuit. “E o situaţie tragică pentru oamenii aceştia şi, dacă avem posibilitatea să-i alinăm un pic, chiar trebuie să o facem”, a precizat Adi Hădean. Din Sighetu Marmaţiei, chef Adi Hădean s-a îndreptat spre zona Botoşani şi Rădăuţi. “Sunt şi acolo nişte situaţii destul de complicate şi ne-a fost solicitat ajutorul. De acolo vom coborî înspre Siret şi Isaccea. Între timp, partenerii noştri de la Bucureşti fac deja mâncare pentru refugiaţii din Ucraina: sunt studenţi indieni de fapt, care au reuşit să plece de acolo; acum sunt în capitală şi aşteaptă câteva zile până când li se va organiza transport către casele lor. Ei au nevoie de o mâncare bună şi onestă, care să-i ajute să treacă peste aceste zile”, a adăugat Adi Hădean.
Da’… BUCĂTAR nu se mai zice? „Chef” e… o petrecere (o benchetuială). Îi drept că are și asta legătură cu bucătăria. A, se citește „șef”? Da’ n-avem „ș”? Și chiar șefi or fi toți chef-ii ăștia? Șefi (temporar) sau neșefi (pe viață), ei tot BU-CĂ-TARI sunt. BU-CĂ-TARI.