Mihai Culeafă, președintele ANPC, este de părere că românii ar trebui să fie mai precauți atunci când aleg produsele alimentare pentru masa de Crăciun, în special cozonacii. Potrivit specialistului, pe eticheta unora dintre aceste produse de patiserie se constată existența mai multor coloranți artificiali.
„Analizând etichetele mai multor cozonaci din comerţ, se constată existenţa unor E-uri care ar trebui să îngrijoreze consumatorul şi să îl determine să nu acorde încredere produsului doar pe baza ambalajului sau aspectului.
Printre substanţele regăsite se numără şi tartazina (E102), coloranţii artificiali, precum E122, E123 sau E127, care au efecte dăunătoare şi care ar trebui să alarmeze consumatorul cu privire la produsele care le conţin”, se menţionează în comunicatul oficial transmis de către cei de la Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor, citat de agenția Agerpres. Șeful de la ANPC i-a sfătuit pe români să fie atenți, în principal, la eticheta ce apare pe spatele produselor de patiserie, mai ales atunci când aceasta lipsește cu desăvârșire. (o.m.)