Au fost selectate proiectele câștigătoare depuse în cadrul programului de Bugetare participativă, care vor beneficia de finanțare din bugetul local. Conform HCL 65/2021, privind aprobarea proiectului ”Bugetare participativă în Municipiul Sighetu Marmației”, a fost aprobată implementarea acestuia începând cu exercițiul bugetar aferent anului acesta.
În total au fost depuse 11 proiecte, iar în urma selecției, comisia de evaluare a proiectelor a desemnat trei câştigătoare: “Aleea ta” – proiect depus de Asociația SZMISZ, prin care se doreşte amenajarea unei alei terapeutice în parcul „Grădina Morii”, care să ajute la prevenirea dezvoltării deformărilor tip platfus şi ale coloanei vertebrale, precum şi a problemelor ortopedice. Asociaţia SZMISZ va asigura prin voluntarii proprii implicarea în toate etapele proiectului; “Adu-mi joaca în copilăria mea” – proiect depus de Asociația ”Copii independenţi”, are ca obiectiv amenajarea unui loc de joacă sigur și atractiv pentru cei 210 copii care frecventează această grădiniță. Asociația ”Copii independenţi” va întocmi întreaga documentație necesară implementării acestui proiect, va supraveghea realizarea lucrărilor, instalarea echipamentelor de joacă de către o echipă autorizată ISCIR. Va participa, de asemenea, prin acțiuni de voluntariat la înlăturarea echipamentelor de joacă depășite, nivelarea terenului, pregătirea terenului pentru montarea noilor aparate de joacă; “Completare asfalt curtea Şcolii Gimnaziale “Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” – proiect depus de Asociația de părinți ai Școlii Gimnaziale ”Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighetu Marmaţiei, care vizează amenajarea curţii unităţii de învăţământ, oferind elevilor şi cadrelor didactice un spaţiu ”outdoor” adecvat şi sigur pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, pentru activităţi extraşcolare şi pentru activităţile din timpul recreaţiilor.
Suma aprobată pentru „Bugetarea participativă în Sighetu Marmației” este de 200.000 lei, iar suma maximă alocată unui proiect este de 60.000 lei.
Proiectele desemnate câştigătoare de către comisia de analiză sunt supuse spre aprobare Consiliului local.
S-ar parea ca in actualul mandat al primarului actual se mai face ceva pentru oras.Oare cum se simt doamna si domnii care au fost anterior edilii municipiului si care nu au facut mimic pentru comuninate ci doar pentru ei ?De cate ori mergeam la Baia Mare si vedeam un oras curat si ingrijit si cand ma intorceam in Sighet ,unde vedeam mizeria din oras si strazile in marea lor majoritate in conditii precare,ma incerca un sentiment de sila,intrebindu-ma,de ce in alta parte se poate iar in Sighet nu,ca sa nu mai vorbesc ca exista in judet,commune cu toate ulitele asfaltate.Categoric acesti fosti edili nu merita a fi respectati.