Primăria Comunei Coltău a accesat fonduri europene nerambursabile, în urmă cu circa 5 ani, pentru realizarea unor mici întreprinderi sociale în localitate. Odată construite, aceste structuri de economie socială urmau a revigora economia comunei, prin crearea de noi locuri de muncă.
Astfel, cei fără ocupație aveau posibilitatea să-și găsească un loc de muncă. Grupul țintă, căruia i s-a adresat acest proiect de înființare a unor structuri de economie socială, a fost reprezentat în principal de comunitatea de romi din Coltău. Deși fabrica de pavele, una dintre structurile nou create, a pornit promițător, după câțiva ani și-a pus lacătul pe poartă. Motivul? Lipsa muncitorilor.
„Am pornit cu 9 angajați, cu carte de muncă conform legii, dar după o lună îi depista banca (n.r. pentru achitarea restanțelor) și renunțau. Pe perioada implementării proiectului, am avut practic 9 posturi și s-au perindat 27 de persoane! Ba mai mult, unii spuneau că pentru banii ăia nu vin la lucru” – a precizat primarul Lajos Cendes.
Nimeni din angajatori nu spune adevărul cînd duc lipsă de muncitori!!!
Nici eu nu aș lucra pe un salariu de 1500 pe lună și să mai și fac naveta!!!
Eu in 2010 am lucrat in Italia în orașul courmayeur In vale da aosta in restaurant la spălat de vase pe salariu 1200 euro pe lună mîncare și dormire gratis ,am lucrat doar in stagiunea de 2 luni, acum din motive familiare mă aflu în România,dar pe viitor sper să abandonez această țară!!!
Nu mă reprezintă cu absolut nimic!!
Corect, plătiți oameni cum se cuvine şi atunci n-o să aveți Probleme……
Ce salar aveau muncitori?
1200 pe luna??