Colegiul ”Eminescu” – Bază de Predare Pedagogică

0
1175

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare este pe lista – foarte scurtă – a primelor unități liceale din țară care au înființat specializarea Educatori-Puericultori și care, prin urmare, au avut prima generație de absolvenți cu această specializare pe diploma de Bacalaureat. Proiectul vizând așa-numitele BPP (Bazele de Practică Pedagogică) aduce, astfel, colegiul băimărean în echipa celor 100 de licee selectate ca unități-pilot, experimentale și de aplicație, ca validare a parcursului de succes al filierei vocaționale, profil pedagogic.

”Colegiul nostru întrunește toate condițiile impuse de protocol, și anume avem clase cu profil pedagogic, dar și clase cu alte profile, avem profesori mentori și metodiști, la mai multe discipline de învățământ, participăm la numeroase proiecte și programe naționale și internaționale și – foarte important – avem parteneriate cu creșe și grădinițe din oraș în care elevii noștri desfășoară practica pedagogică, cu tot ce presupune ea, asistențe la activități, susținere de lecții, de lucrări și de probe practice în vederea obținerii certificatului de calificare”, declară prof. Rodica Mone, director adjunct al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare. Așa cum presupune și contractul de finanțare și metodologia elaborate de Ministrul Educației în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, coordonatorul acestei baze de pregătire pedagogică este fie directorul, fie directorul adjunct; acesta urmează a fi desemnat într-o ședință a consiliului de administrație.

”De asemenea, vom desemna un profesor mentor coordonator, care trebuie să predea una sau mai multe discipline pedagogice și să probeze o experiență metodică de mentorat relevantă. Proiectul mai prevede ca numirea cadrelor didactice din echipa activă a acestei baze să se facă prin decizii interne ale unității de învățământ”, adaugă prof. Rodica Mone. Ordinul de ministru privind înființarea, organizarea și funcționarea Bazelor de Practică Pedagogică stabilește structura acestora, organizate sub forma consorțiilor școlare: o unitate de învățământ de tip vocațional, una care școlarizează elevi de nivel primar și gimnazial, o alta care are elevi proveniți din medii vulnerabile din punct de vedere social sau medical, etnic, geografic sau economic, și o școală de aplicație care este obligatoriu o unitate de învățământ liceal, care va fi denumită coordonatoare și după care se va identifica și se va denumi Baza de Practică Pedagogică respectivă.
”Colegiul Național ”Mihai Eminescu” dispune de resursele materiale și umane necesare derulării în condiții optime a acestui proiect, care vine să profesionalizeze și să valorizeze cariera didactică. Avem o echipă de profesori cu o solidă pregătire și activitate științifică, pedagogică, de metodiști și de mentorat, cu care putem porni la drum, cu încrederea fermă că vom ajunge la rezultatele scontate”, concluzionează prof. Rodica Mone, director adjunct al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.