Federaţia Română de Fotbal schimbă regulile promovării în Liga 3, după ce a hotărât ca echipele clasate pe locurile 9 şi 10 în eşalonul trei, respectiv cel mai slab loc 8, să nu mai retrogradeze direct şi să susţină meciuri de baraj cu campioanele Ligii 4.
Asta în condiţiile în care vor exista suficiente echipe de Liga 4 pentru a participa la meciurile de baraj, pentru acest lucru cluburile doritoare trebuind să respecte regulile sanitare impuse de Ministerul Sănătăţii în vederea participării în campionatele organizate de asociaţiile judeţene. În situaţia în care anumite judeţe nu-şi vor desemna campioanele, FRF va decide, în funcţie de numărul echipelor participante la jocurile de baraj, formaţiile care vor fi salvate fără a mai susţine respectivele meciuri, principalul criteriu fiind acela al punctelor acumulate în decursul sezonului.
Dar iată ce presupune pentru un judeţ să desemneze o campioană, termenul limită de transmitere cu numele clubului către forul de specialitate fiind 8 mai, la ora 24.00:
”Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obţine doar în situaţia în care cluburile respective vor participa la un sistem competiţional de tip campionat cu un format de minim echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv.
Meciurile de baraj se vor desfăşura în două etape:
Etapa 1: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.
Etapa 2: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa 1) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021”, se arată în comunicatul emis de FRF.