• Alocația pentru hrana zilnică a pacienților s-a mărit la 15 lei. Se schimbă și meniul de la 1 martie •
Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, împreună cu Consiliul Județean Maramureș a luat măsuri pentru îmbunătățirea hranei servite pacienților. În urma alocării de către CJ Maramureș a încă 5 lei, care se adaugă celor 10 lei alocați pentru hrana zilnică a pacienților, s-au schimbat rețetele mâncării servite pacienților: „Împreună cu medicul șef nutriționist al spitalului, am realizat rețete care să ducă la o îmbunătățire a calității nutriționale a hranei servite. Am realizat un meniu săptămânal în două variante din care pacientul își poate alege zilnic ce dorește să mănânce. Vom angaja un medic nutriționist cu normă parțială care se va ocupa exclusiv de hrana servită pacienților și va supraveghea zilnic procesul ei de producere. Am inclus în meniu și două gustări, la ora 10 și la ora 16, prin care dorim să îmbunătățim nutrițional hrana pacienților. Se vor servi fructe, iaurt, desert etc. Micul dejun va fi servit de acum încolo în caserole de unică folosință și el va fi mai diversificat. De toate aceste schimbări vor putea beneficia pacienții noștri începând cu data de 1 martie 2021”- a subliniat managerul interimar al unității medicale, dr. Vasile Pop.
Conducerea Spitalului Județean își cere scuze pentru hrana oferită în prezent bolnavilor
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare mulțumește Consiliului Județean Maramureș pentru mărirea cu 50% acordată pentru îmbunătățirea hranei bolnavilor internați. De asemenea a precizat că în ultimul timp s-a investit mult în bucătăria spitalului pentru a o utila cu aparatură nouă și veselă adecvată pentru servirea prânzului și cinei.
La internarea fiecărui pacient se completează o evaluare inițială a acestuia, pentru elaborarea planului de îngrijire. Evaluarea cuprinde și secțiunea legată de alimentație (obezitate, inapetență, anorexie, masticație dificilă, bulimie, polifagie etc) pe baza căreia se recomandă un anume tip de alimentație (naturală, artificială, regim alimentar impus, obișnuințe alimentare, etc.). De asemenea, conducerea unității medicale își cere scuze dacă hrana servită în spital până în prezent a fost un inconvenient pentru pacienți și se angajează să ofere cele mai bune servicii medicale și de alimentație.