Dăruieşti, primeşti: un proiect pentru cei aflaţi în nevoie

0
42

Sărbătorile de iarnă sunt întotdeauna pentru fiecare dintre noi un prilej de fericire și împăcare sufletească. De Crăciun avem sufletele încărcate de minunea Nașterii Domnului. În acest context, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Baia Mare (ASCOR) a derulat în colaborare cu mai multe instituţii proiectul educaţional “Dăruieşti, primeşti”.
Donaţii de alimente, îmbrăcăminte…
“Crăciunul este un prilej de a ne bucura împreună, de a-i ajuta pe cei nevoiași și de a transmite gânduri bune tuturor oamenilor care ne-au fost alături de-a lungul anului. Din păcate, nu toți trăim magia Crăciunului. Acest aspect a motivat Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9, structură a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 20 Baia Mare, de a derula proiectul educațional “Dăruieşti, primeşti”. Proiectul are ca parteneri Școala Gimnazială I.L. Caragiale Baia Mare, clasa învă­ță­toarei Pampa Eugenia, Centrul ASSOC Cărbunari, manager Dorina Trifu Suciu, Asociaţia ASCOR Baia Mare, Asociația Filantropică Sfântul Iosif Mărturisitorul, președinte preot paroh Vasile Fodoruţ”, a punctat președintele ASCOR Baia Mare, prof. Maria Chertiție . Sub egida „cu cât dăruiești altora mai multă bucurie, cu atât mai multă bucurie va intra în viața ta”, cadrele didactice Georgeta Halas-coordonator de proiect, şi echipa proiectului prof Viorica Pop, prof. Maria Chertiţie, prof. Eugenia Pampa au sensibilizat şi implicat comunitatea pă­rinților, preșcolarii și elevii în acțiuni de voluntariat de strângere de alimente, îmbrăcăminte, încălță­minte, jucării pentru tinerii din cadrul ASSOC, Centrul Cărbunari, și pentru copiii nevoiași aflați în grija Asociației Filantropice Sf. Iosif Mărturisitorul. De asemenea, preotul Adrian Morar de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a venit în mijlocul copiilor împreună cu voluntarii ASCOR Baia Mare și a explicat semnificația și importanța Sărbătorii Crăciunului.

Spiritul Crăciunului, în inimile copiilor

“Avem convingerea că implicarea copiilor, elevilor, a cadrelor didactice și a părinților în derularea acestei acțiuni va rămâne o etapă importantă în formarea caracterului acestora prin conștientizarea faptului că spiritul Crăciunului ne învață să fim mai buni, mai darnici, mai toleranți cu toți cei din jur, fără a ține cont de vârstă, statut social, chiar religie.Voluntariatul și acțiunile caritabile nu au ca beneficiar doar pe cel căruia i se oferă, ci și pe cel care dăruind primește o lecție de viață și amintiri de neuitat. Prin derularea acestor acțiuni preșcolarii și elevii au devenit mai responsabili, au empatizat cu cei cărora le-au dăruit”, a adăugat prof. Maria Chertiţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.