Cu inimile curate, încărcate de bucuria şi de entuziasmul specific copilăriei, elevii de la Şcoala Populară de Artă, secţie a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” din Baia Mare au pus în scenă o „Poveste de iarnă”. A fost un spectacol cu totul deosebit faţă de anii trecuţi, în care repertoriul a fost ales cu atenţie, în aşa fel încât spectatorii să se întoarcă acasă mai buni, mai plini de speranţă. Fiecare dintre profesorii secţiilor instituţiei şcolare s-a străduit să îi pregătească temeinic pe copii, dar s-a văzut implicarea dascălilor şi pe scenă.
„Povestea de iarnă începe demult când iubirea se putea simţi în aer amestecată cu zgomotul suav al fulgilor de nea, când colindele se auzeau din glasurile firave ale copiilor, când speranţele începeau să prindă viaţă, animate de dorinţa de frumos. Această poveste are viaţă, iubire, dăruire. Ea pune în scenă portrete vii, speranţe.
Să vă lăsaţi purtaţi pe aripile muzicii, a colindelor, să vă umpleţi sufletele de armonie, de colinde”, a fost cuvântul din debutul spectacolului, rostit de prof Melania Carmen Augustin.
Cu siguranţă, spectatorii şi-a deschis inimile pentru a primi căldura colindelor şi a cântecelor de iarnă interpretate cu mult talent şi dăruire de elevii şcolii, pregătiţi de profesorii: Gabriela Danciu-coregrafie, Bogdan Rogojan-vioară, Sorin Irimuş – chitară, Dan Daniel – vioară, Vasile Cordea – vioară şi coordonator ansamblu instrumental, Marius Pop – pian, Alin Pop – acordeon, Ovidiu Cosma – instrumente de suflat, Gusti Marc – instrumente de suflat, Melania Carmen Augustin – canto clasic, Ramona Darha – canto popular, Mihaela Dan – canto popular, Diana Cârlig Bledea – canto popular, Codruţa Lupşe – canto- muzică uşoară, Postumia Rus – arte plastice, Lucian Iluţ – şef secţie).
„Astăzi Şcoala Populară de Artă încearcă să marcheze un moment important pentru toţi creştinii, e o sărbătoare ce deschide inima omului, care într-un moment de respiro, la sfârşitul anului reuşeşte să se întoarcă şi să îşi ridice ochii spre cer. E un moment de graţie, aceşti copii contribuie la acest lucru. Ei încearcă prin faptul că sunt puri, nu au intrat în contact cu grijile acestei lumi, vin cu sufletele încărcate de lumină şi bucurie, încearcă să vă transmită şi dvs acest lucru”, a spus managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” din Baia Mare, Ştefan Mariş.
Pe scenă au urcat rând pe rând, solişti vocali de la secţiile de canto-muzică populară, canto clasic şi muzică uşoară, cei de la coregrafie, dar şi instrumentiştii, care au fost angrenaţi în orchestra şcolii. În cadrul spectacolului, grupul de folk „Nuanţe” a avut prima apariţie publică după reînfiinţare. La final, atât micii artişti, cât şi spectatorii au colindat împreună „O, ce veste minunată”.