Elevi şi profesori din Maramureş, implicaţi în campania europeană #FootballPeople Weeks

0
247

Aproximativ 500 de elevi şi 21 de profesori s-au implicat, în luna octombrie, în campania europeană #FootballPeople Weeks, luând parte la activităţile denumite „Jocurile Toleranţei”, un proiect de educaţie incluzivă şi educaţie pentru mişcare al Clubului Sportiv „Supersport” Baia Mare (preşedinte Horia Rusu). De buna coordonare a activităţilor s-a ocupat prof. Elena Rusu de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare.
#FootballPeople Weeks – cea mai mare campanie pentru schimbări sociale și diversitate în fotbalul global – a reunit în acest an peste 150.000 de persoane din peste 50 de țări care au organizat şi participat la evenimente și activități pentru a aduce schimbări sociale. “Sportul, în general, fotbalul, în special, aparține tuturor și poate fi folosit pentru a crea schimbări pozitive, atât în cadrul școlii, cât și în societate. Proiectul nostru a urmărit, în primul rând, includerea în activități sportive a grupurilor marginalizate de elevi și implicarea școlii și a comunității pentru combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii sau abandonului școlar”, a explicat prof. Elena Rusu.

Parteneri în acest proiect au fost două unităţi de învăţământ din Maramureş, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare (coordonator, prof. Elena Rusu) şi Școala Gimnazială Băsești (coordonator, prof. Mirela Emilia Pop), şi una din Braşov, Colegiul Național ,,Dr. Ioan Meșotă” (coordonator, prof. Elena Baniță). Astfel, în cele trei şcoli s-au derulat pe parcursul acestui proiect 25 de activităţi, şi anume: meciuri de fotbal fete și băieți, dezbateri, prezentări şi realizări de materiale vi­deo, PPT, referate, chestionare, workshop cu realizare de afișe, expoziţii cu lucrările realizate de elevi şi lecții inovatoare cu caracter multidisciplinar. „Obiectivele principale ale proiectului au fost: abordarea unui subiect european prin derularea de activităţi care urmăresc să promoveze dialogul, toleranţa, conştiinţa interculturală, solidaritatea şi incluziunea socială prin aducerea împreună a grupurilor ţintă, indiferent de origine, rasă, religie, dizabilitate, sex sau sexualitate, prin intermediul sportului; lupta împotriva discriminării şi rasismului cu accent pe discriminarea din sport; lupta împotriva abandonului școlar și părăsirea timpurie a școlii prin creșterea motivației elevilor de a învăța și a se implica în activități extrașcolare și extracurriculare”, a adăugat prof. Elena Rusu. Totodată, proiectul a avut şi un caracter multidisciplinar deoarece în desfăşurarea activităților au fost implicate mai multe arii curriculare. Toate activitățile au fost postate pe site-ul proiectului https:// elena1r.wixsite.com/footbalpeoplebm.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.