Luni, la ora 15.35, polițiștii băimăreni au fost sesizați prin SNUAU 112 că, într-un imobil situat pe B-dul Traian, a fost găsită o persoană decedată.
La fața locului, polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 52 de ani, domiciliat în județul Sălaj.
Bărbatul decedat a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.
Până în acest moment nu există suspiciuni cu privire la decesul bărbatului. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care acesta a decedat.
Poliția poate intra în casă FĂRĂ MANDAT!
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede atribuții extinse pentru Poliție, iar agenții vor putea intra, fără mandat, într-o locuință ca să salveze o persoană aflată în pericol sau vor putea cere sprijinul populației pentru prinderea unor infractori. De asemenea, cei care nu se pot legitima pe stradă vor putea fi duși, pentru identificare, la Poliție.
„În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace de constrângere constând în forța fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătușe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor. (…) Polițiștii pot să folosească în misiuni arme neletale, arme albe și de foc” – se arată în lege.
Avertisment pentru românii cu cont pe TINDER
Poliția Română avertizează românii care au conturi pe aplicația Tinder să fie foarte atenți ce linkuri accesează, fiind expuși riscului de a fi atacați informatic.
Boții sunt conturi false, care intră în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un „beculeț” atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.
Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.
Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.
NR: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice.