Un blogger din Sibiu, Alexandra Cristian a catalogat Brebul ca fiind “unul dintre cele mai frumoase sate din România”. “Satul maramureșan i-a convins pe mulți să renunțe la viața agitată de la oraș pentru un trai liniștit în mijlocul naturii. Români și deopotrivă străini s-au mutat în Breb pentru a duce o viață simplă la țară, într-un colț de rai ferit de tumultul orașelor. În Breb am găsit satul tradițional românesc, cu străzi neasfaltate, mâncare locală pregătită din ingrediente naturale, căsuțe și porți din lemn, vechi biserici, tradiții, meșteșuguri, aer curat și oameni adevărați”, a punctat Alexandra Cristian.
Sibianca s-a declarat impresionată de faptul că aici “oamenii încă mai îmbracă portul popular. Cât de tare m-am bucurat că în ziua de duminică, să văd localnicii ieșind de la biserica purtând mândrele costume maramureșene. Cât de frumoase sunt aceste haine tradiționale și cât de frumoși sunt oamenii ce le poartă”. Bloggeriţa a vorbit şi despre coconii satului Breb.
“Transmise din generație în generație, în Maramureș vechile meșteșuguri nu se pierd. Lucrul la fus, cusutul pe goblen, cusutul hainelor tradiționale, sunt moștenirea Breb-ului. Micuții coconi îmbrăcăți în costume populare mi-au înveselit ziua. Ce imagine frumoasă am găsit aici și parcă în locul acesta, în căsuța din lemn care a adunat atâtea suflete frumoase, am simțit Maramureșul adevărat”, a adăugat sibianca.
Pe de altă parte, Alexandra Cristian a amintit de frumuseţea porţilor de lemn, dar şi de biserica de lemn cu hramul închinat Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Biserica din lemn a fost construită în anul 1622 și este înscrisă pe lista monumentelor istorice. Este unul dintre cele mai semnificative monumente din Maramureș datorită vechimii construcției și al turnului ce datează din 1531 dar și pentru colecția de picturi murale din interior cu proveniență din 1626.
În plus, satul Breb rămâne apreciat “pentru mâncarea delicioasă pe care o servește turiștilor veniți din întreagă lume”. Concluzia turistei: “Este minunat să te plimbi pe ulițele satului și să ai senzația că te găsești într-un veritabil muzeu în aer liber. Am găsit case tradiționale din lemn atât de frumos decorate, gospodării care parcă te invitau să pătrunzi dincolo de gardurile din lemn, iar dorința de a vedea camerele decorate în stilul vechi maramureșan se instala cu fiecare pas pe care îl făceam. Locul este autentic și o plimbare pe jos este cu siguranță o experiență minunată”.