Baia Sprie se extinde cu un cartier rezidenţial şi o zonă industrială

0
779

Primăria Baia Sprie are în plan dezvoltarea zonei cuprinse între Tăuţii de Sus şi Baia Mare. Administraţia locală deţine acolo câteva zeci de hectare de teren pe care vrea să dezvolte o zonă industrială. De asemenea, un investitor privat construieşte tot acolo un cartier rezidenţial de case, ce va deveni noul „sat” al localităţii.
Astfel, administraţia are în lucru un proiect de construire a unui drum ocolitor către Baia Mare, care trece prin zona respectivă, drum care va beneficia şi de o pistă pentru biciclete. Acesta va deschide însă zona din toate punctele de vedere: „Se va face un cartier nou acolo, există o iniţiativă privată, lucru care va atrage mulţi băimăreni, sau oameni din alte localităţi apropiate, care vor să locuiască la casă, într-o zonă frumoasă, lângă o pădure. Locuitorii vor putea face naveta la locul de muncă inclusiv cu bicicleta, avem un proiect de construire a unei piste de biciclete. Dacă se concretizează toate investiţiile, ca imagine generală, mai apare un … sat acolo. Proiectul este primul de genul acesta în zona Baia Mare şi va fi ceva deosebit”, a spus Alin Bîrda, primarul din Baia Sprie.

40 hectare disponibile pentru dezvoltarea economică a zonei

Alin Bîrda – primarul din Baia Sprie

Autoritatea locală pune la bătaie, tot în zona respectivă, câteva zeci de hectare de teren intravilan pentru agenţii economici care ar dori să facă afaceri acolo. Acum se lucrează la Planul Urbanistic Zonal pentru parcelele respective: „Drumul ocolitor de la calea Unguraşului către Satu Nou de Sus, pe care lucrăm acum, va deschide zona respectivă pentru dezvoltare. Sunt acolo câteva terenuri noi. Pe unul facem un PUZ industrial, lucrăm deja la el, fiind vorba despre o suprafaţă de 10 ha, cu posibilitate de creştere la 40 de ha, în caz de nevoie. Suprafaţa va fi de la început destinată şi concesionată doar activităţilor economice. Terenul este intravilan şi aparţine primăriei. Urmează să facem, după finalizarea PUZ-ului, licitaţiile pentru concesionarea loturilor către societăţi comerciale, mai mici, mai mari, cu diferite domenii de activitate. Noi ne adresăm în special agenţilor mici şi mijlocii, deoarece avem multe solicitări de genul acesta. Scopul nostru este să avem cât mai multe firme cu angajaţi cu salarii bine plătite, pentru că ne-am ars odată cu un singur angajator, oraşul fiind monoindustruial, adică doar mineritul, iar când s-a închis a murit tot! Acum preferăm să ne diversificăm activităţile pe piaţa economică, să ne îndreptăm către afaceri mai mici, dar sustenabile în timp. Utilităţile la acele terenuri sunt în zonă, deci viitorii agenţi economici doar trebuie să se racordeze la ele”, a conchis Alin Bîrda.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.