– amenzi de aproximativ 50.000 lei –
Sâmbătă noaptea, între orele 23-05, poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune în zona cluburilor de noapte situate pe raza municipiului Baia Mare, în scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică.
Acţiunea poliţiştilor a vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, verificarea legalităţii şi respectării normelor legale de funcţionare a localurilor publice cu program de noapte, identificarea persoanelor care au ca preocupări comercializarea şi/sau consumul de produse/substanţe psihotrope, combaterea prostituţiei şi a cerşetoriei. Concomitent, au fost desfăşurate activităţi specifice pe arterele rutiere din imediata apropiere a obiectivelor verificate. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 50 de persoane.
În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiune la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Totodată, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 55.000 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate unor persoane care, fiind în stare de ebrietate, au avut o atitudine antisocială, dar şi pentru abateri de la prevederile Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe.
Doi tineri, prinşi la scurt timp după o tâlhărie
O jumătate de oră le-a luat poliţiştilor băimăreni să identifice şi să prindă doi tineri, bănuiţi de comiterea unei tâlhării.
Fapta a fost sesizată sâmbătă seara, în jurul orei 22.45, prin SNUAU 112. Un băimărean a declarat că, în timp ce se afla în faţa unui imobil de pe strada Electrolizei, două persoane necunoscute l-au deposedat prin violenţă de telefonul mobil.
Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii de ordine publică au constatat că cele sesizate se confirmă, iar operativitatea cu care au acţionat a dus la identificarea în scurt timp a două persoane bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre doi băimăreni, de 17 respectiv 18 ani.
Telefonul mobil a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.
Campanie europeană de prevenire a fraudelor informatice
Campania de prevenire a fraudelor informatice a continuat, ieri, cu recomandări pentru evitarea fraudelor la cumpărăturile on-line.
Recomandări pentru evitarea fraudelor: • foloseşte site-uri româneşti, pe cât posibil – pot fi mai uşor de detectat eventuale probleme • verifică înainte să cumperi – recenziile site-ului/produsului • foloseşte cardul de credit – ai mai multe şanse de a-ţi recupera banii • plăteşte folosind servicii de plăţi sigure – ţi se solicită plata prin transfer bancar? Mai gândeşte-te! • plăteşte doar când ai o conexiune sigură la internet – evită folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi • foloseşte un dispozitiv sigur când plăteşti – fă-ţi la timp actualizările de sistem şi securitate • atenţie la reclame, ”oferte miraculoase”, ”afaceri-bombă” – dacă e prea frumos ca să fie adevărat, probabil nu e! Fereastra pop-up îţi spune că ai câştigat un premiu fabulos? Mai gândeşte-te! • dacă produsul comandat nu soseşte la timp, contactează imediat vânzătorul. Dacă nu răspunde, contactează banca.