Avertizări de la conducerea CJ către directorii DGASPC Maramureş

0
744

Ori fac performanţă, ori vor plăti cu funcţia! Avertizările adresate de şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, vizează conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş. Discuţiile s-au încins în momentul în care aleşii judeţeni au avut de aprobat organigrama şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al DGASPC. Potrivit modificărilor, biroul de adopţii a fost transformat în compartiment.

Schimbarea adusă la organigramă, ce vizează desfiinţarea biroului de adopţii, i-a provocat pe consilierii judeţeni să-şi spună ofurile pe acest subiect. “Să facem 7 adopţii într-un an de zile cred că este extrem de puţin, în condiţiile în care mulţi părinţi, care sunt pe lista de aşteptare, sau copii care se află pe lista de aşteptare, îşi doresc să finalizeze un proces de adopţie. Şi este foarte important dacă dumneavoastră aţi schimbat biroul în compartiment, acest lu­cru să funcţioneze mai bine, adică trebuie cumva gestionate lucrurile într-o manieră care să ajute să creştem numărul de adopţii, în primul rând, sigur, respectând legea. Şi pe urmă este asumarea dumneavoastră, dacă aşa credeţi că va funcţiona mai bine, dumneavoastră va trebui să veniţi şi să ne prezentaţi că într-adevăr aţi avut dreptate”, a declarat vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş.

Aurica Todoran (secretar), Gabriel Zetea şi Ioan Doru Dăncuş
Aurica Todoran (secretar), Gabriel Zetea şi Ioan Doru Dăncuş

La rândul său, consilierul judeţean Anişoara Mihali a afirmat că a studiat acest subiect şi a ajuns la concluzia că cel mai performant judeţ în ce priveşte numărul adopţiilor e Sibiul. În acest context, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că pretenţiile sunt mai mari şi la nivelul judeţului, având în vedere că lefurile salariaţilor au crescut. Aceştia sunt motivaţi financiar pentru a-şi da interesul în activitate, aşa că se doreşte performanţă la nivelul instituţiei. Gabriel Zetea a mai avertizat-o pe Alina Coste că nu mai acceptă lipsa de performanţă la DGASPC şi neimplicarea în accesarea de fonduri europene ori atragerea de investiţii.
“Plătim mai bine angajaţii, dar avem şi aşteptări de la ei. Pentru fiecare vine vremea evaluării, iar ăsta va fi un punct de evaluare şi pentru dumneavoastră. Şi astăzi nu arată acest punct foarte bine, în ceea ce priveşte criteriile pe baza cărora veţi fi evaluată dumneavoastră, nu angajaţii, că ei sunt acolo şi trebuie să îşi facă treaba. E datoria dumneavoastră să îi puneţi să muncească mai bine şi mai mult. Dacă nu vom avea un feed-back pozitiv, dânsele s-ar putea să nu mai rămână dacă nu vor avea o îmbunătăţire a indicatorilor în ceea ce priveşte conducerea instituţiei extrem de importante în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş. Avertismentul este foarte clar. Vă rog să faceţi ceea ce ţine de dumneavoastră”, a spus Gabriel Zetea.
În schimb, directorul DGASPC Maramureş, Alina Coste Mădăras, a declarat că “probabil în unele domenii suntem deficitari, dar avem şi compartimente unde colegii depun eforturi mari”.
Au fost şi aleşi judeţeni care au accentuat că totuşi creşterea numărului adopţiilor e condiţionată de modificarea legislaţiei, aşteptându-se simplificarea procedurilor de la Ministerul Muncii.
În ce priveşte organigrama instituţiei, aceasta include acelaşi număr de 149 de funcţii, dintre care 16 funcţii sunt contractuale, 133 sunt funcţii publice, fiind ocupate 87 funcţii publice şi 13 funcţii contractuale, iar vacante sunt 49 de funcţii.
„Conform prevederilor Hotărârii de Guvern, puteam să ne încadrăm la peste 175 de posturi. Vreau să menţionez faptul că avem bugetul asigurat pentru funcţionare până la finalul anului, prin sprijinul Consiliului Judeţean, şi ne încadrăm prin organigrama propusă şi în bugetul aprobat pentru sediul instituţiei. Prin organigrama propusă, considerăm că se respectă nevoile actuale ale instituţiei”, a subliniat managerul DGASPC Maramureş, Alina Coste Mădăras.
În prezent, DGASPC Maramureş asigură asistenţă şi protecţie pentru un număr de 19.818 beneficiari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.