Efectele gazelor lacrimogene asupra adulţilor, copiilor, bătrânilor: pierderi de sarcină, pneumonie, cancer

0
352

Gazele lacrimogene folosite în rafale asupra oamenilor, copiilor, bătrânilor, gravidelor (cum s-a procedat la protestul anunţat al Diasporei împotriva coaliţiei de guvernare) sunt clasificate ca şi arme chimice şi este interzisă utilizarea lor în război, produc iritaţia şi arsura puternică a pielii, ochilor şi a căilor respiratorii (nas, gât, trahee, bronhii, plămâni), descărcare masivă de mucus din nas, dezorientare, ameţeală, respiraţie dificilă sau chiar pierderea cunoştinţei (după cum s-a şi întâmplat în unele cazuri).

În concentraţie mare, gazele pot induce tuse puternică, vărsături sau arsuri ale pielii. Pot provoca de asemenea cicatrici de arsură permanente ale feţei, sau chiar moartea în cazul celor ce suferă de tulburări psihice. Concentraţii mari de gaz pot provoca moartea chiar şi cetăţenilor sănătoşi. Aceste efecte sunt şi mai pronunţate la copii, datorită debitului respirator mai ridicat în comparaţie cu adulţii, permiţând accesul unei concentraţii mai mari de gaz în tractul respirator. La fel se întâmplă şi în cazul bătrânilor, a căror capacitate de regenerare celulară este mult scăzută, prin urmare, expunerea poate duce la complicaţii, precum pneumonie sau chiar cancer.
Expunerea la gaze lacrimogene este deci extrem de toxică şi asta nu doar pe termen scurt.
Pe termen lung, studiile arată că expunerea anterioară duce la pierderi de sarcină, complicaţii pulmonare precum pneumonie cu emfizem, afectare hepatică sau cardiacă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.