Activitatea bucătăriei de la restaurantul hotelului „Carpaţi” din Baia Mare a fost suspendată cel puţin până vor sosi rezultatele analizelor trimise la Institutul naţional „Cantacuzino” din Bucureşti.
Măsura a fost luată de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş după ce au fost depistate pozitiv probele în cazul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară în cazul banchetelor absolvenţilor de la colegiile naţionale „Gheorghe Şincai” şi „Vasile Lucaciu”. Potrivit metodologiei, probele depistate pozitiv (în acest caz, cu Salmonella) se trimit pentru verificări suplimentare la institutul amintit din capitală, urmând să sosească şi rezultatele. Probe depistate pozitiv au reieşit şi în urma analizelor efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare, unitate la care s-au prezentat zeci de absolvenţi ai celor două colegii, acuzând simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. De cealaltă parte, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a analizat probele recoltate din materiile prime (carne, brânză) găsite în bucătăria restaurantului, însă nu a fost constatat niciun pericol public, acestea încadrându-se în parametrii admişi de regulamente.