Poliţiştii au confiscat peste 10 mc de material lemnos

0
221

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, poliţiştii maramureşeni desfăşoară activităţi de verificare şi control atât în fondul forestier, cât şi privind modul în care se respectă normele pe linia transportului de material lemnos.
Luni dimineaţa, în ju­rul orei 00.35, în Groşii Ţibleşului, poliţiştii au oprit pentru control un autocamion care transporta material lemnos. Fiindu-i solicitate documentele de însoţire a transportului, conducătorul auto, un bărbat, de 32 de ani, din Suciu de Sus, nu a putut prezenta aceste acte, astfel că a fost sancţionat contravenţional conform legii.
La faţa locului au fost solicitaţi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului, care au măsurat masa lemnoasă. A rezultat cantitatea de 9,12 mc lemn rotund esenţă fag, care a rămas în custodia Ocolului Silvic. Totodată, s-a dispus şi indisponibilizarea autocamionului folosit la transportul ilegal.
O altă autoutilitară care transporta material lemnos a fost identificată pe drumul judeţean din Băiuţ. Pentru că nici în acest caz bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din Budeşti, aflat la volanul autoutilitarei, nu deţinea documentele necesare, a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 1,6 mc material lemnos de esenţă brad a fost ridicată în vederea confiscării.

În Sălsig: Un copil s-a rănit cu o petardă

Marţi, la ora 14.30, poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că un băiat, în vârstă de 11 ani, din Sălsig, s-a accidentat în timp ce manevra o petardă.
Din primele verificări, s-a stabilit că minorul a găsit o petardă în şanţul din faţa locuinţei şi i-a dat foc, moment în care aceasta s-a declanşat şi i-a provocat leziuni uşoare la nivelul feţei şi al ochilor. Copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare pentru îngrijiri medicale şi nu a rămas internat.
La fel ca în cazul unor elemente de muniţie şi petardele pot fi periculoase, existând riscul unor răniri grave dacă sunt manipulate necorespunzător. Poliţiştii reamintesc faptul că petardele fac parte din categoria articolelor pirotehnice şi că este interzisă folosirea acestora de către persoane neautorizate, nerespectarea prevederilor legale constituind infracţiunea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Avertisment! Modul în care vă folosiţi telefonul vă poate lăsa fără economii

Poliţia Română a lansat de curând un avertisment cu privire la modul cum trebuie folosit telefonul mobil, pentru a fi în afara unui pericol de fraudă informatică.
Poliţia Română recomandă atenţie sporită atunci când folosim telefoanele mobile, printre sfaturi fiind evitarea utilizării reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ online sau afaceri personale, precum şi permisiunile acordate utilizării aplicaţiilor.
Pentru a folosi telefonul mobil în siguranţă, se recomandă să instalaţi doar aplicaţiile necesare şi numai după ce aţi verificat la ce date au acces (poziţionare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Pentru a-l folosi în siguranţă, poliţiştii vă recomandă să fiţi precauţi când instalaţi diverse aplicaţii şi să nu accesaţi link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Setaţi o parolă sau un pattern pe telefon şi cod PIN pe cartelă.
Trebuie să cunoaşteţi setările de securitate pentru telefon şi să configuraţi dispozitivul la blocare automată. Configuraţi-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii.
De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Române recomandă să instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic şi să accesaţi doar site-uri sigure.
Trebuie să fiţi atenţi la „aplicaţiile folosite şi la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora. Evitaţi utilizarea reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale. Nu rulaţi programe a căror origine nu poate fi verificată. Nu deschideţi ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi. Nu accesaţi link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizaţi sau să verificaţi informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.