Cum să devii poliţist de frontieră

0
336

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 646 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:
• Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie de Frontieră:
– curs de zi, 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi
– curs frecvenţă redusă – 6 locuri.
• Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea: Drept – 20 locuri
• Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, curs de zi:
– sesiunea de admitere august – septembrie 2018 – 280 locuri
– sesiunea de admitere ianuarie 2019 – 280 locuri.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru următoarele instituţii:
• Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, învăţământ de zi – 2 locuri
• Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, învăţământ de zi – 21 locuri
• Academia Tehnică Militară, învăţământ de zi – 33 locuri
• Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, învăţământ de zi – 13 locuri
• Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi – 6 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi – 66 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, învăţământ postliceal, învăţământ de zi – 8 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, învăţământ postliceal – 5 locuri.
Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, respectiv la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
Recrutarea candidaţilor din judeţele în care nu există unităţi ale Poliţiei de Frontieră Române, se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Pentru Academia de Poliţie „A. I. Cuza” şi pentru instituţiile de învăţământ ale MApN care şcolarizează personal pentru Poliţia de Frontieră:
• data limită de înscriere este 25.05.2018 (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră, respectiv Poliţiei, în cazul în care în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră)
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 20.06.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea)
• perioada de înscriere/desfăşurare a concursului este 31.07-24.08.2018.
Pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere august – septembrie 2018:
• data limită de înscriere este 15.06.2018 (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră, respectiv Poliţiei, în cazul în care în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră)
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 13.07.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea)
• perioada de înscriere/desfăşurare a concursului: 24.08-04.09.2018, (la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea).
Pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2019:
• data limită de înscriere este 23.11.2018 (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră, respectiv Poliţiei, în cazul în care în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră)
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 18.12.2018 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea)
• perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 10.01-21.01.2019, (la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea).
Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate MAI – Poliţia de Frontieră – se realizează, în mod centralizat, în perioada 07-11.07.2018, ora 7, potrivit planificării care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la secţiunea Cariera/Instituţii de învăţământ.
Candidaţii vor susţine probele eliminatorii şi cele de cunoştinţe stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a instituţiei de învăţământ.
Pentru informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, candidaţii pot consulta site-ul oficial al instituţiei de învăţământ.
Pentru eventuale informaţii referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră sau Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia Resurse Umane, Bd. Geniului nr. 42C, Bucureşti, sector 6, telefon 0213.162.598, interior 19324, 19346 şi 19355.

5.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, în valoare de 58.500 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
• Miercuri dimineaţă, în jurul orei 5, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate mai multe colete voluminoase.
La observarea poliţiştilor de frontieră, bărbaţii au abandonat baxurile şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La faţa locului, au fost descoperite 6 colete cu ţigări, marca Marble, care, în urma inventarierii s-a constatat că conţin 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de 35.100 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În continuare se fac cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
• Şi poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului şi Brodina au descoperit, abandonate, mai multe colete voluminoase, ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.
Baxurile au fost transportate la sediile sectoarelor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.400 lei, care au fost confiscate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.