Producătorii de usturoi

0
165
Cultură de usturoi din satul Buciumi - Şomcuta Mare

În 10 aprilie, la Bucureşti, s-au întîlnit principalii producători de usturoi din zonele consacrate, respectiv Copălău – judeţul Botoşani, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Iaşi şi Timiş şi reprezentanţi ai marilor importatori din România, interesaţi de contractarea unor cantităţi mari şi constante de usturoi produs în România. Suprafaţa cultivată cu usturoi în anul 2017 a fost de 9.936 ha, cele mai multe suprafeţe fiind mici şi foarte mici, exploatate de ferme de familie şi mici fermieri. Probleme ridicate: deficitul de sămînţă din soiuri autohtone, lipsa gamei de maşini şi utilaje necesare eficientizării acestei culturi, slaba asociere a micilor producători, depozitarea, păstrarea şi ambalarea corespunzătoare, astfel încât să fie satisfăcute nevoile pieţei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.