Campanie antidrog la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

0
249

• Cît eşti dispus să rişti pentru o clipă de vis? •

Pentru că substanţele interzise pot afecta sănătatea consumatorului şi siguranţa celor din jurul său, concentrarea eforturilor pentru prevenirea şi combaterea traficului şi a consumului de droguri este o prioritate a poliţiştilor maramureşeni. În cadrul activităţilor pe care le desfăşoară pentru a-i conştientiza pe tineri cu privire la consecinţele consumului de droguri, poliţiştii s-au întâlnit, joi, 15 martie, cu elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, însoţiţi de un specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, au punctat, în cadrul unor discuţii interactive, riscurile sociale pe care le implică consumul de substanţe interzise şi faptul că, de la consum la dependenţă şi apoi la comiterea altor infracţiuni nu mai este decât un pas. De asemenea, consumatorii pot fi atraşi apoi în cadrul unor reţele de producere şi trafic iar persoanele care comit astfel de fapte riscă să-şi piardă libertatea.
Filmele cu impact emoţional vizionate, exemplele concrete despre felul în care o stare de fericire de moment se poate transforma într-o tragedie dar şi date concrete cu privire la numărul acţiunilor şi percheziţiilor efectuate de poliţişti pentru combaterea traficului de droguri, a bunurilor şi banilor confiscaţi de la cei care au astfel de preocupări, măsurile pe care poliţiştii şi instanţele le-au luat, au făcut ca ora petrecută alături de tineri să fie interesantă şi educativă.
Informaţiile transmise de poliţişti au fost completate de către personalul medical prezent la activitate, care le-a transmis tinerilor aspecte legate de consecinţele pe care consumul de droguri le are asupra sănătăţii şi dezvoltării psihice.
La finalul orei elevii au aflat despre instituţiile care le pot veni în sprijin cu precizarea că posibilităţile de tratament ale dependenţilor sunt destul de reduse, în România existând prea puţine instituţii specializate comparativ cu numărul consumatorilor.

În Tăuţii de Sus: Depistat în trafic cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii maramureşeni au depistat în trafic, pe raza localităţii Tăuţii de Sus, un autoturism cu care erau transportate ţigări de contrabandă. Şoferul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
Joi, 15 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, au derulat activităţi operative pentru combaterea contrabandei cu ţigarete.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au oprit un autoturism, care se deplasa pe raza localităţii Tăuţii de Sus. La volan a fost identificat un băimărean, de 49 de ani, şi în urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 5.000 de ţigarete, de provenienţă ucraineană, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Ţigările, în valoare de peste 3.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar băimăreanul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
În cauză continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi pentru tragerea la răspundere a acestora.

În Baia Mare: Acţiune în cluburile de noapte

Joi noaptea, între orele 22-02, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au acţionat în cluburile de noapte, pentru verificarea respectării legislaţiei comerciale şi a celei privind sistemele de pază.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat cinci obiective prevăzute cu sisteme de alarmare împotriva efracţiei, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei.

În Baia Sprie: Prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau bunuri

Operativitatea cu care au intervenit poliţiştii din Baia Sprie, în momentul în care au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt dintr-o societate comercială, a dus la prinderea în flagrant a doi bărbaţi, din oraş, bănuiţi de comiterea faptei.
Joi, în jurul orei 12, administratorul unei societăţi comerciale, din Baia Sprie, i-a sesizat pe poliţiştii din oraş că, în perioada 11 – 14 martie, persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii şi au sustras mai multe elemente din cupru, plumb şi aluminiu.
Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au prins în flagrant doi bărbaţi, ambii de 36 de ani, din Baia Sprie, care aveau asupra lor un rucsac, în care se aflau diverse unelte precum şi o geantă cu mai multe bucăţi de plumb şi aluminiu. Valoarea prejudiciului reclamat este de 1.500 lei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.