Tăuţii Măgherăuş este un oraş în plină dezvoltare în ultimii ani. Astfel, localitatea stă foarte bine când vine vorba despre investitorii care vin cu afaceri în raza ei administrativ-teritorială. În prezent, micul oraş are aproape 140 de agenţi economici, dintre care circa 17% sunt firme mari pe care orice administraţie şi le-ar dori. Acest lucru are impact şi asupra locurilor de muncă disponibile, astfel că aproape toată populaţia activă are un job, şomajul tinzând spre zero.
Localitatea numără circa 8.000 de persoane în prezent şi are create 4.000 locuri de muncă, aşa că numai cine nu vrea nu munceşte. Anton Ardelean, primarul oraşului, ne-a explicat: „În Tăuţii Măgherăuş avem 137 de unităţi economice. Dintre acestea 24 sunt agenţi economici mari. Asta înseamnă cam în jur de 4.000 locuri de muncă într-un orăşel cu o populaţie de aproximativ 8.000 persoane. Dintre acestea, 6.000 reprezintă populaţia activă, adică sunt apţi de muncă, restul fiind elevi sau pensionari. În aceste condiţii şomajul este aproape zero! Deci practic noi nu prea avem şomaj. De asemenea, şi numărul populaţiei a crescut cu peste 800 de persoane de la ultimul recensământ. Acesta este şi motivul pentru care avem Serviciu de evidenţa persoanei”.
Dezvoltare şi pe partea de infrastructură

Deoarece numărul populaţiei este în creştere, administraţia are în vedere şi reabilitarea infrastructurii oraşului. În acest moment, un proiect de modernizare a străzilor, în cuantum de aproape 10 milioane de lei, este în derulare: „Facem investiţii mari şi la infrastructură dacă populaţia noastră creşte. Astfel, avem contractul semnat pe PNDL 2, pentru 34 de străzi, cu care suntem în licitaţie. Vom face reabilitări, modernizări, asfaltări ale acestor străzi. Proiectul este de 9,7 milioane. Nu ne oprim însă aici, aşa că vom continua cu investiţiile şi din resurse proprii şi vom moderniza drumurile, reţelele de apă, canalizare. Politica noastră este că prima dată introducem apa, canalizarea şi apoi asfaltăm , pentru a nu trebui să spargem după aceea. Doar asfaltarea e spectaculoasă pentru cetăţeni, însă nu o facem ca să spargem după ce e gata, pentru a introduce apa sau canalul. Suferă omul că nu-i asfalt, dar o luăm în ordinea priorităţilor”, a conchis edilul. Chiar şi în acest moment, administraţia este în tratative cu o serie de firme, din diferite domenii, care vor să investească în oraş. Unele investiţii însă, sunt condiţionate de redeschiderea aeroportului.