Comuna se răsfiră de-o parte şi de alta a rîului Ţibleş, la poalele muntelui Ţibleş. În sediul Primăriei, stăm de vorbă cu primarul Nicolaie Burzo, inginer silvic de meserie.
De cînd este edil, a realizat multe lucruri pentru mai binele cetăţenilor. Pomenim crucea înălţată în memoria victimelor regimului comunist, amplasată la altitudinea de 1.800 m. Căminul cultural a fost extins şi modernizat, acolo se desfăşoară an de an Festivalul portului şi cîntecului popular, dar au loc şi pomeni, nunţi, cumetrii, serbări şcolare. A construit la standarde europene un dispensar medical. Comuna dispune de apă potabilă pe 27 km, reţea de canalizare şi staţie de epurare. În acest an 2018, se vor moderniza şi asfalta uliţele, cu bani de la UE, pe Măsura 7.2, iar bugetul local va contribui cu 150.000 euro. Va apărea un teren de sport cu vestiare. Va fi amenajat drumul DC60 între comunele Groşii Ţibleşului şi Lăpuş. Comuna are parc de joacă pentru copii. Cu eforturi financiare mari, a fost construit un Cămin social de zi pentru bătrîni, administrat de Alina Bozga, aflat pe un teren de 3.600 m.p., cu spaţii verzi în jur, bibliotecă, săli pentru întreţinere fizică, o sală polivalentă, o sală pentru proiecţii.
În centrul de comună Groşii Ţibleşului, a fost sfinţit locul unde nu peste multă vreme vor demara lucrările de construcţie a unei capele mortuare, aşa cum ne cere Europa. Au participat: preotul paroh Ioan Ropan-Lungu de la Biserica ortodoxă română „Sfîntul Nicolae”, primarul Nicolaie Burzo, feţe bisericeşti, credincioşi, oficialităţi locale şi judeţene.
Pe „Drumul Crucii”, spre Botiza, se află 14 troiţe, dar şi o „casă de piatră”, o formaţiune naturală din gresie, numită de localnici Casa Bozghii, care ar putea fi declarată monument al naturii şi să fie vizitată de turişti (se află la 200 m de drumul Groşi – Botiza). A mai existat o formaţiune geologică asemănătoare, dar a fost distrusă în 1970.