Mai multe persoane au fost prinse în flagrant de poliţişti în timp ce vindeau articole pirotehnice. Aproape 1.500 de petarde şi mai multe cutii cu artificii au fost confiscate. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat activităţile, în cadrul acţiunii „Foc de Artificii”, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care utilizează ilegal produse pirotehnice.
Doar în cursul zilei de ieri au fost prinse în flagrant trei persoane care ofereau ilegal spre vânzare obiecte pirotehnice. Alţi doi minori depistaţi joi, în timp ce utilizau petarde, sunt cercetaţi acum de poliţişti. Aproape 1.500 de petarde şi mai multe cutii cu artificii au fost confiscate în vederea expertizării. Concret, în cursul zilei de ieri, în parcarea unui centru comercial de pe bulevardul Bucureşti din municipiul Baia Mare, poliţiştii au prins în flagrant un băimărean de 43 de ani, în timp ce oferea spre vânzare obiecte cu conţinut pirotehnic. Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că băimăreanul nu este autorizat pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice. Întreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 580 petarde şi mai multe cutii cu artificii, au fost ridicate în vederea confiscării.
Sute de petarde şi artificii au fost confiscate
Tot în aceeaşi zi, poliţiştii au prins în flagrant un tânăr de 26 de ani şi o tânără de 25 de ani, ambii din Baia Mare, în timp ce ofereau spre vânzare 900 petarde şi o baterie de artificii cu 36 de focuri, fără a fi autorizaţi pentru a efectua operaţiuni de acest fel. Şi în acest caz, articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în urma unei sesizări prin 112, poliţiştii s-au deplasat joi seara, în jurul orei 20.00, în locul numit „Valea Tinei”, de pe fondul de vânătoare nr. 30 Ocoliş, unde au identificat doi băimăreni de 15 ani care se distrau cu petarde. Cele 60 de petarde găsite asupra lor au fost ridicate în vederea expertizării. În toate aceste cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a persoanelor vinovate. Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că minorilor le este interzisă utilizarea articolelor cu conţinut pirotehnic şi că, mai mult, utilizarea acestora poate produce vătămări corporale cu consecinţe dintre cele mai grave. Pe lângă acest pericol la care se expun, orice operaţiune cu astfel de articole, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.