Mandat european de arestare

0
217

Poliţiştii din Maramureş au depistat un bărbat urmărit internaţional de autorităţile din Germania, pentru înşelăciune.
În data de 21 noiembrie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au depistat, pe raza municipiului, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în localitatea Vălenii de Munte, judeţul Prahova, urmărit internaţional. Pe numele său organele judiciare din Germania au emis mandat european de arestare pentru comiterea a şase infracţiuni de înşelăciune.
Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.
Cel în cauză a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca şi, ulterior, prezentat instanţei de judecată care a dispus arestarea pe o perioadă de 15 zile.

Un tânăr, condamnat la 7 ani închisoare, a fost încarcerat

Marţi, după-amiază, poliţiştii din Ocna-Şugatag au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pe numele unui tânăr, de 27 de ani, din localitatea Mara, comuna Deseşti.
Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 7 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate. Tânărul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Atenţie la “prieteniile” online!

Atunci când le oferiţi copiilor posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, informaţi-i atât despre beneficii, cât şi despre pericolele existente în lumea virtuală. Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin copiii dumneavoastră şi încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului.
Insistaţi să nu ofere persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care învaţă şi să vă anunţe dacă anumite persoane cer astfel de detalii.
Prietenii din mediul online trebuie să fie doar cei pe care îi cunosc în realitate. Transmiteţi-le copiilor să nu accepte niciodată să se întâlnească direct cu persoane pe care le-au cunoscut pe Internet! Dacă cineva îi face să se simtă inconfortabil pe Internet, pot oricând să renunţe la comunicarea cu acea persoană şi pot oricând să îi scoată din lista de contacte.
De asemenea, copiii trebuie să ştie că nu tot ceea ce văd sau citesc pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate, iar fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.
Este important ca toţi cei care se simt în pericol să ceară ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care au încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.