Un proiect de peste 3,5 milioane a fost semnat, zilele trecute în Dragomireşti, în cadrul şedinţei de Consiliu Local. La acest moment extrem de important pentru comunitate a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanţări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în sumă totală de 3.547.032,00 lei pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Suplimentare sursă de alimentare cu apă la sistemul de alimentare cu apă existent, extindere reţea de alimentare cu apă în oraşul Dragomireşti, judeţul Maramureş”.
Contractul a fost semnat în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Valoarea totală a investiţiei este de 3.742.401,00 lei, iar cheltuielile aferente contribuţiei de la bugetul de stat sunt cele prevăzute în O.U.G. nr. 28/2013. Pe lângă acest proiect care a fost deja semnat, în Dragomireşti se aşteaptă semnarea unui nou proiect pentru extindere canalizare, în sumă de aproximativ 9 milioane de lei.
Vasile Ţiplea, primar Dragomireşti: ”Pentru prima dată în 17 ani un preşedinte de CJ participă la o şedinţă de CL”
Prezenţa preşedintelui CJ Maramureş la şedinţa CL al oraşului Dragomireşti a fost catalogată ca ”o vizită istorică” de primarul oraşului Dragomireşti, Vasile Ţiplea. ”A fost o şedinţă extraordinară de Consiliu Local la care, cu puţine excepţii, au participat majoritatea aleşilor locali, dar şi preoţii din sat. Pot spune că a fost o vizită de lucru foarte utilă, pe parcursul mai multor ore discutând despre proiectele oraşului, despre modificările la Codul Fiscal, despre finanţările care le-am primit sau cele pe care urmează să le primim. Şi pot spune că a fost o vizită istorică, deoarece este pentru prima dată, în 17 ani, când un preşedinte de Consiliu Judeţean participă la o şedinţă a Consiliului Local din Dragomireşti. Doresc să îi mulţumesc preşedintelui Gabriel Zetea şi Consiliului Judeţean Maramureş pentru ajutorul pe care l-au acordat oraşului Dragomireşti în anul 2017, atât pentru finanţările pentru proiectele depuse pe ghidul de cultură, cât şi pentru suportul financiar oferit construcţiei mănăstirii din Dragomireşti sau pentru reabilitarea bisericii greco-catolice. Totodată, am arătat că aşteptăm să semnăm contractul cu MDRAPFE şi pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare, proiect în sumă de 9,2 milioane de lei. Am prezentat şi proiectul de 3,7 milioane de lei pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, corpul A, care a fost semnat pe PNDL1 şi acum este în faza de licitaţie. Un alt proiect aflat în faza de aprobare la Compania Naţională de Investiţii (CNI) este realizarea unei case de cultură”, a arătat Vasile Ţiplea, primarul oraşului Dragomireşti.
Gabriel Zetea: ”Sumele aprobate de MDRAPFE pentru Dragomireşti în anul 2017 depăşesc 12 milioane de lei”
Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că, în Dragomireşti, schimbarea produsă după alegerile locale din iunie 2016 este una de bun-augur. ”Am observat, în ultimul an, o intensificare accentuată a eforturilor Primăriei Dragomireşti pentru obţinerea de finanţări în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare locală. Având în vedere că oraşele sub 10.000 de locuitori beneficiază de puţine şanse de finanţare prin fonduri europene, miza finanţelor guvernamentale este cu atât mai mare. Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este pentru oraşul Dragomireşti o gură de oxigen, iar sumele aprobate în acest an depăşesc 12 milioane de lei, o finanţare frumoasă şi absolut necesară. Am discutat şi am prezentat consilierilor locali proiectele pentru infrastructură în Maramureşul Voievodal, respectiv investiţiile obţinute de către Consiliul Judeţean. Reabilitarea drumului judeţean pe Valea Izei între Bârsana şi Săcel, un proiect în valoare de 116 milioane de lei a fost principalul subiect abordat, dar am reuşit să discutăm şi despre corelarea lucrărilor de infrastructură locală edilitară cu lucrările pe care le va demara Consiliul Judeţean, în primăvara anului 2018. Am făcut şi o prezentare a intenţiei Ministerului Economiei, şi implicit a ministrului Gheorghe Şimon, pentru proiectul privind prelungirea magistralei de gaz dinspre Sighet, pe Valea Izei, până în Borşa. Am vorbit şi despre finanţările efectuate în acest an pentru acumularea de la Runcu şi termenele asumate de Administraţia Bazinală Someş-Tisa ” – a conchis şeful administraţiei judeţene. (a.b.m.)