Feeria sărbătorilor de iarnă va înnobila şi în acest an municipiul Baia Mare. Astfel, în perioada 30 noiembrie – 15 ianuarie va avea loc Târgul de Crăciun, târg în cadrul căruia vor fi organizate evenimente şi acţiuni specifice lunii în care fiecare dintre noi îşi doreşte să fie mai bun şi mai apropiat de semeni. Tot în această perioadă, aproximativ 11 mii de micuţi se vor bucura de darurile oferite de Moş Nicolae. Micuţii băimăreni din grădiniţele şi şcolile primare vor primi de la Moşul, care aduce zâmbete în sufletul lor, jocuri educative de la Lego.
Târgul de Crăciun va fi organizat în două puncte importante ale Centrului Istoric – Piaţa Libertăţii, respectiv Piaţa Cetăţii. În luna decembrie, băimărenii sunt invitaţi să participe la diverse concerte, dar şi la acţiuni specifice dedicate sărbătorilor de iarnă. Micuţii, dar şi cei mari vor învăţa tainele confecţionării unui glob sau alte obiecte de Crăciun în cadrul atelierelor organizate în Căsuţa lui Moş Crăciun.
Manifestările vor debuta în data de 30 noiembrie cu un concert special, dedicat anilor 70-80, iar în data de 1 decembrie, în cadrul acţiunii „Baia Mare pentru România”, un alt eveniment important va transforma Centrul Istoric al municipiului Baia Mare într-o adevărată inimă care bate la unison pentru România.
„Festivalul Vinului şi Vânătorii”, planificat pentru sfârşitul acestui an va avea loc la începutul lui 2018 pentru a putea organiza un eveniment de amploare, care se va bucura de invitaţi internaţionali de prestigiu.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Discutând cu toate cluburile şi asociaţiile de vânătoare am considerat că, fiind câteva târguri de vânătoare în această perioadă în Austria şi Ungaria, este util să facem evenimentul în prima parte a anului 2018 pentru a-l realiza la standarde înalte. Mai mult decât atât, este şi un aspect legat de pescuit. Am considerat că, având în vedere şi pasionaţii şi cluburile, dar şi asociaţiile de pescuit, să introducem şi acest concept în evenimentul pe care îl vom organiza anul viitor. În altă ordine de idei, dacă tot organizăm un amplu Târg de Crăciun cu două puncte de atracţie importante, în Piaţa Cetăţii vom oferi cu titlu gratuit căsuţe, urmând ca banii rezultaţi din activităţile economice întreprinse în acest perimetru să fie îndreptaţi spre activităţi umanitare, şi Piaţa Libertăţii, loc unde va fi amplasată Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, bradul, dar şi ateliere pentru activităţi de arte plastice dedicate copiilor şi o zonă de alimentaţie publică”.
Un moment inedit al Târgului de Crăciun îl constituie concertul „Ca pe vremuri”, eveniment muzical care reuneşte după ani de zile pe aceeaşi scenă trei trupe cu istoric în România.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Va fi un concert de cinci ore. Este vorba despre un concept care va debuta în Baia Mare şi va continua în toată ţara. Mă refer la un concert a trei formaţii, Holograf, Iris şi Compact. Este o întâlnire a celor trei formaţii pe o singură scenă, un lucru care nu s-a mai întâmplat de zeci de ani şi mă bucură faptul că cele trei formaţii au generozitatea să înceapă acest concert în Baia Mare. Este un aspect care generează emoţie şi ţine de dorinţa, de evoluţia lucrurilor relevante la nivel artistic şi în Baia Mare. În fiecare weekend după Sfântul Nicolae, fără niciun fel de costuri, vor susţine concerte de colinzi, pe scena amplasată în Centrul Istoric, grupurile din Maramureşul Istoric, de lângă zonele adiacente municipiului Baia Mare, dar şi copiii de la unităţile de învăţământ”.
Sufletul colindătorilor, dar şi al micuţilor vestitori ai Naşterii lui Hristos vor menţine mereu viu Târgul de Crăciun. Seria concertelor va fi completată de artişti de renume, precum Ştefan Bănică Jr., Ştefan Hruşcă dar şi Narcisa Suciu. Pentru a încununa o acţiune care generează emoţie, dăruită din tot sufletul băimărenilor, sărbătorile de iarnă se vor încheia cu un eveniment elegant. Astfel, şi în acest an urmează să fie organizat Concertul de Anul Nou, eveniment clasic, în cadrul căruia scena amplasată în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” va fi înnobilată de talentul artiştilor Operei Naţionale din Cluj.
Moşul va veni pentru cei aproape 11 mii de copii din grădiniţe şi şcoli, iar micuţii băimăreni din ciclul primar îi vor spune poezii şi îi vor cânta. În acest an, Moşul le va dărui copiilor jucării educative LEGO, va ajunge la fiecare copil din Ajunul Sfântului Nicolae, urmând ca toţi micuţii să îşi primească cadoul până la mijlocul lunii decembrie.