Măsuri pentru pregătirea sezonului de iarnă

0
287

La videoconferinţa din data de 20 octombrie a.c., cu prefecţii pe tema pregătirii sezonului rece 2017-2018 au participat ministrul afacerilor interne Carmen Daniela Dan, ministrul transporturilor Felix Stroe, ministrul energiei Toma Petcu şi Florinela Georgescu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că se impune luarea de măsuri pentru a diminua efectele sezonului rece şi pentru a gestiona adecvat situaţiile de urgenţă care pot să apară. De asemenea, le-a spus prefecţilor să se asigure că autorităţile locale (consiliile judeţene şi primăriile) au stocuri de materiale antiderapante, au contracte pentru deszăpezire sau utilaje pe care să le folosească la nevoie.

Listele cu persoanele dializate şi femeile gravide trebuie actualizate

În cadrul şedinţei s-a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică din teritoriu, să actualizeze listele cu persoanele care au nevoie de dializă şi femeile gravide.

Vreme rece pentru lunile ianuarie şi februarie 2018

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu a precizat că perioada următoare din punct de vedere meteorologic este caracterizată printr-un fenomen de răcire mixte, inclusiv în Maramureş. În judeţul nostru, conform prognozei meteorologice, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, apropiindu-se de normele climatologice ale perioadei, în jurul datei de 24 octombrie, când media maximelor va fi de aproximativ 14 grade Celsius. În următoarele zile, până la sfârşitul lunii, nu se vor mai înregistra variaţii importante ale temperaturilor maxime. Conform datelor primite de la centrele meteorologice din străinătate sunt semnale că în ţara noastră vor fi semnalate fenomene severe de iarnă, în a doua parte a iernii, în lunile ianuarie şi februarie ale anului viitor.

În Maramureş sunt constituite stocurile de material antiderapant şi utilaje de intervenţie

Prefectul Vasile Moldovan a declarat că sunt constituite la nivelul judeţului stocurile de material antiderapant şi utilaje de intervenţie pentru acţiunile de deszăpezire. Din totalul celor de 76 unităţi administrativ-teritoriale, 28 îşi asigură deszăpezirea în regim propriu, 14 au încheiate contracte cu operatori de profil, iar 34 vor încheia contracte până la finalul acestei luni. Pentru drumurile naţionale şi judeţene sunt constituite stocurile de material antiderapant, stocurile de carburant necesare pentru intervenţie, respectiv utilaje de intervenţie. SDN Baia Mare a suplimentat numărul de utilaje de intervenţie în zona de munte cu două multifuncţionale. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.