15 ani de muzică şi dans

0
1071

Corespondenţă specială de la Năvodari

Parcă ieri a fost 2003, când debuta, la Năvodari, pe malul mării, Festivalul Naţional de Interpretare „Delfinul de Aur”. Un eveniment inedit, fiindcă iniţiator era şi a rămas, Palatul Copiilor din Baia Mare, având alături parteneri de nădejde. Care s-au dovedit fideli în timp şi cărora copiii veniţi la „Delfinul de Aur”, din ce în ce mai mulţi şi mai buni, le mulţumesc. Enumerăm aici Consiliul Local şi echipa de aur de la  Primăria oraşului  Năvodari, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Constanţa, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură “Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia „Delfinul de Aur” Baia Mare.

Emoţiile s-au mai risipit, şi organizatorii şi partenerii, copiii, părinţii, sponsorii şi iubitorii de muzică au venit, an de an la Năvodari, sporind prestigiul şi vizibilitatea festivalului. Trofeul festivalului era cucerit în 2003 de băimăreanca Andreea Moldovan, interpreta AMI de astăzi, cu care am avut plăcerea să stau în juriul anului 2014. Apoi, alţi şi alţi copii talentaţi au fost recompensaţi cu trofeele şi premiile „Delfinului de Aur”: Lucia Dumitrescu, de la Buzău, Mădălina Lefter, de la Iaşi, Alexandru Ocu, de la Iaşi, Ovidiu Lazăr, de la Oradea, Alina Păun, de la Craiova, Ion Moise Bădulescu, de la Piteşti, Ana Maria Mihăieş, de la Oradea, Patricia Ciobotaru, de la Oradea, Miruna Gavriş, de la Oradea, Elena Beatrice Hasna, de la Târgu Jiu, Roberta Maria Popa, de la Râmnicu Vâlcea, Diana Andronic, de la Oneşti şi Gabriela Laura Oana, de la Baia Mare, au intrat în cei 14 ani de când există „Delfinul de Aur” în posesia Trofeului de Platină. Lor li se alătură alţi copii la fel de talentaţi, care au luat aurul şi argintul, premiul I sau alte premii. Fiindcă Festivalul „Delfinul de Aur” recompensează, pe categorii de vârstă, toţi copiii talentaţi.
Spuneam şi în alte corespondenţe sau articole despre „Delfinul de Aur” că această minune de festival şi-a cucerit unicitatea, adăugând muzicii dansul. Alături de solişti, ansamblurile coregrafice au umplut scena de concurs cu culoare şi armonie. Au devenit o prezenţă permanentă trupele „As”, Bucureşti şi „Galactic Dance”, Baia Mare. În acest an li se adaugă şi „Life of Dance”, din Alba Iulia.
Astăzi e ziua de concurs. 80 de numere, dintre care 53 vor avea şi ilustraţie coregrafică. Ieri au fost repetiţiile. Ca la carte, fiindcă regizoarei Silvia Ionescu, instructorilor coregrafi Aura Ghica, Mădălina Teodorescu, Mădălina Mare, George Pop, Bianca Racolţa şi Ionuţ Ionescu nu le scapă nimic.
Până vineri, când începe concursul, mai tragem cu ochiul primprejur, vorbim cu copiii şi cu părinţii, ne revedem cu juraţi care au fost şi la ediţiile precedente, le spunem bun venit celor noi şi ne bucurăm de apa mării şi de soare. Iar muzica şi copiii ne dau optimism şi speranţă.
L-am zărit prin tabăra „Delfinul” şi pe directorul Palatului Copiilor din Baia Mare şi să sperăm că noul ministru al educaţiei va iubi şi aprecia evenimentele cu copii şi pentru copii.
Succes, dragi copii din România şi din Bulgaria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Estonia, Letonia, Lituania!
La bună întâlnire! Pe curând!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.