Oile din rasa „Ţurcană” sînt cazate în saivane spaţioase. Sezonul fătărilor este în toi. În Dobric, se află peste 2.000 de oi şi capre. Gestaţia la oi durează 150 de zile.
La poalele unui deal, am găsit două case spaţioase cu anexe, sînt ale familiei Perhaiţa Augustin şi Florina, une dintre cele mai harnice din sat. Au 423 de oi şi 32 de capre. 13 berbeci. 8 cîini ciobăneşti. 2 măgăriţe dolofane, Tunţi şi Tunţişoara (mamă şi fiică). Deţin 40 ha de teren, din care 25 ha păşuni şi 15 ha fîneţe.
Vis a vis, se află gospodăria Rus Samoilă şi Viorica. Deţin 130 de oi. În finalul documentării noastre, am ajuns la Teodor de pe Poiană, pe numele din buletin Teodor Iuga, cu soţia sa Felicia şi cei trei copii ai lor: Alexandra – profesoară, Ioan – fecior care calcă pe urmele părinţilor, iar cel mai mic este Valer. Familia Iuga au acum 373 de oi, 300 de miei, 15 berbeci autorizaţi în ciclu biologic, 7 cîini ciobăneşti. În bătătură, familia Iuga ţine 11 vaci din rasa „Bălţată românească”, 8 porci şi 30 de găini. Au şi un cioban angajat.
Oierii dobricani au o sărbătoare a lor, Măsurişul. Pînă la Paşti, mieii şi iezii vor creşte în greutate şi vor fi vînduţi la pieţe şi tîrguri, pe cap sau en-gros.