Campania “Sănătate pentru Sate” a Patriarhiei Române a sosit în Maramureşul Voievodal

0
318

“… trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi… (1 Cor 6,19)

Dumnezeu, în marea Sa milostivire, ne-a trasat o sarcină bilaterală: pe de o parte, să avem grijă de sufletul nostru, deci să ne mântuim, dar, în acelaşi timp, să nu neglijăm nici trupul nostru, care este Templul Viu al Duhului Sfânt. Cu alte cuvinte, să avem grijă de sănătatea noastră.
Iată de ce trebuie să avem la fel de mare grijă atât de sufletul nostru, cât şi de trupul nostru. Pornind de la această cerinţă, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, în Maramureşul Voievodal s-a desfăşurat, în perioada 24-27 ianuarie 2017, Campania „Sănătate pentru sate”. Caravana Medicală a fost înfiinţată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi funcţionează pe lângă Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonată de către părintele Ciprian Grădinaru, şi este compusă din 25 de medici şi asistenţi medicali.
Caravana este înfiinţată pe principiul că prevenţia este necesară pentru o viaţă bună! Este mai uşor să previi, decât să tratezi! O vizită la medic este o viaţă salvată! Activitatea a început marţi, 24 ianuarie 2017, la Săcel, cu ajutorul preoţilor Dumitru Iuga şi Vasile Cupşinar, a continuat miercuri, 25 ianuarie 2017, în Ieud, preot Dinu Brici, ieri, 26 ianuarie 2017, în Dragomireşti, preot Antal Ciprian, iar azi, vineri, 27 ianuarie 2017, în Săliştea de Sus, preot Vancea Gavriş.
Consultaţiile au fost oferite la 11 specializări: recuperare medicală, ecografie, medicină de familie, reumatologie, diabet şi boli de nutriţie, stomatologie, oftalmologie, psihiatrie pediatrică, EKG, urologie, ORL.
De aceste servicii beneficiază, în final, peste 1.300 de copii şcolari şi preşcolari şi peste 1.000 de adulţi.
Iată că, prin grija Prea­sfinţitului Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, persoanele din mediul rural, cu vârstă îna­intată, cu statut socio-economic scăzut, cu dizabilităţi, persoane nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional scăzut sau cazuri sociale, nu sunt abandonate, ci se vine în întâmpinarea problemelor lor de sănătate cu care se confruntă.
Credincioşii care vor avea nevoie de intervenţii medicale vor fi sprijiniţi de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului pentru ca acestea să aibă loc la clinicile medicale din Bucureşti, recuperarea lor beneficiind de monitorizare din partea medicilor voluntari din echipa „Sănătate pentru Sate”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.