Ţara Lăpuşului în 4 conferinţe

0
431
Expoziţia de fotografii de la Casa de cultură din Tg. Lăpuş

Dr. Florin Nechita, lector universitar la Facultatea de Sociologie şi Comunicare – Universitatea “Transilvania” Braşov, se implică în multe proiecte educative, plecînd de la nevoia studenţilor de completare a cunoştinţelor teoretice cu practică în lumea reală. Astfel, studenţii au conceput strategii de promovare pentru destinaţii turistice din Ţara Lăpuşului.
Florin Nechita ne spune: “Ţara Lăpuşului a fost promovată la patru conferinţe din Japonia şi Irlanda. Rezultatele de la Transilvania Creative Camp, a doua ediţie a Şcolii noastre de vară, au fost comunicate la conferinţe din Tokyo (2), Kyoto şi Dublin. Şcoala de vară din Ţara Lăpuşului s-a desfăşurat în acest an, fiind organizată de Universitatea “Transilvania” din Braşov, Facultatea de Sociologie şi Comunicare, Meisei University (Japonia), Primăria Oraşului Tg. Lăpuş, Liceul Teoretic “Petru  Rareş” Tg. Lăpuş şi The Alternative School for Creative Thinking Bucureşti, în parteneriat cu Universita Politecnica delle Marche (Italia), Salzburg University of Applied Science (Austria), Universidad de Extremadura (Spania) şi Instituto Politecnico di Leiria (Portugalia)”.
Prezentările din cadrul conferinţelor din Japonia au fost susţinute de prof. dr. Hiromasa Tanaka de la Universitatea Meisei din Tokyo şi de către lector dr. Florin Nechita, care este originar din Tîrgu Lăpuş. Lucrarea coautorilor Florin Nechita şi Hans de Roos (fotograf olandez) a fost prezentată la Trinity College din Dublin.
La Transilvania Creative Camp au participat 23 de studenţi români, japonezi şi italieni, trei elevi ai liceului din Tg. Lăpuş, 2 angajate ale Centrului de informare şi promovare turistică Tg. Lăpuş şi 14 lectori din cadrul universităţilor partenere sau profesionişti din domeniul comunicării. Cele şase zile ale proiectului au cuprins seminarii desfăşurate în Tg. Lăpuş şi activităţi de teren, în 12 sate din cele 30  ale Ţării Lăpuşului.
Seminariile  şi  prelegerile s-au referit la teme precum: Comunicarea creativă  a  destinaţiilor,  Media  digitală, Antropologie vizuală, Artă fotografică, Interpretarea patrimoniului. Au fost organizate şi activităţi precum: mulsul oilor, făcutul fînului, şezătoare, ţesut,  dansuri populare.
Transilvania Creative Camp a primit finanţare de la Primăria oraşului Tg. Lăpuş şi Universitatea “Transilvania”, prin proiectul “Facultatea mea”,  şi a beneficiat de sprijinul sponsorilor Ursus Breweries şi Azuga Waters, a primăriilor din comunele Vima Mică, Groşii Ţibleşului şi Cupşeni, a mănăstirilor din Rohia şi Rohiiţa şi a Bisericii greco-catolice din Tg. Lăpuş.
În foaierul Casei de cultură “Vasile Grigore Latiş”, este deschisă expoziţia realizată cu fotografiile participanţilor la Transilvania Creative Camp (19 autori din Japonia, Italia, Vietnam, Taiwan, Albania şi Olanda şi 10 români), care pot fi văzute pînă în 8 ianuarie 2017.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.