MINERVA, farmacia de gardă la Sighet

0
3550

La Sighetu Marmaţiei, din septembrie, ”serviciul de permanenţă” în farmacii este asigurat prin rotaţie de unităţile farmaceutice prin serviciul de gardă la domiciliu. Adică, în fiecare lună, farmacia de serviciu are un salariat care stă de veghe la domiciliu şi răspunde la numărul unic de telefon: 0757.151.275. În această lună, de gardă la domiciliu fac cei de la Farmacia MINERVA (lângă intrarea în Piaţa Agroalimentară). Pro­gramul de gardă este între orele 24-8. Farmacia Unica, str. Avram Iancu (vis a vis de poarta Spitalului Municipal) nu mai lucrează non-stop, ci doar până la ora 24!
După miezul nopţii, până la ora 8 dimineaţa, prin rotaţie, fac de gardă la domiciliu farmacişti din cadrul celor 14 unităţi farmaceutice din municipiu.
”În actualul sistem de serviciu de noapte, la farmaciile sighetene mi-e jenă să sun farmacistul acasă la ora 3 dimineaţa, de exemplu – spune primarul Horia Scubli. El trebuie să meargă la sediul farmaciei, pentru a-mi elibera medicamentul de urgenţă. Cele 14 farmacii sunt răspândite în tot oraşul. De aceea vreau să propun proprietarilor de farmacii să facă un calcul şi să plătească o persoană care să facă gărzile de noapte în farmacia Minerva, din centru, cea mai veche şi cunoscută din Sighet, iar cheltuielile să fie repartizate fiecărei unităţi proporţional cu cifra de afaceri sau cu numărul de salariaţi. Gărzile ar trebui făcute doar acolo, nu la domiciliu.”
Administratorul unei farmacii, Ion Mariş propune ca gărzile să se facă proporţional cu numărul de salariaţi. Nu consideră corect ca o unitate cu 3 angajaţi să facă de gardă o lună de zile, întocmai ca o farmacie cu 12 salariaţi!
”Farmacia care a renunţat la serviciul de noapte ar trebui verificată de Casa de Asigurări de Sănătate – spune secretarul municipiului Sorin Rednic. Dacă în contract este specificat programul non-stop, atunci acesta trebuie respectat în continuare. În caz contrar trebuie reziliat contractul. Gardă de noapte ar trebui să facă şi farmacia Spitalului”!
O farmacistă s-a plâns că a fost sunată noaptea de o persoană care solicita scutece! O întrebare firească ar fi: care sunt medicamentele de urgenţă şi de ce acestea nu sunt asigurate chiar în cadrul Serviciului de Urgenţă al Spitalului Municipal?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.