Aniversare la Grădiniţa Micul Prinţ

6
1798

• Patru decenii de existenţă

Moment emoţionant, de mare sărbătoare la Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ” din Baia Mare care a marcat patru decenii de existenţă.
La evenimentul aniversar au participat foste cadre didactice, foşti preşcolari cât şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş: inspectorul şcolar general adjunct, prof. Camelia Bogdan, inspector şcolar general adjunct, prof. Ciprian Cucuiat şi inspectorul şcolar pentru învăţământul preşcolar Mariana Ferţigan. Din partea Primăriei Municipiului Baia Mare a fost prezent Ioan Mureşan, fost inspector şcolar şi director al Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, în prezent consilier pe probleme de învăţământ.
Programul zilei a debutat cu dezvelirea plăcii omagiale „40 de ani de existenţă dedicată copilului!” şi a continuat cu discursurile invitaţilor, o scurtă prezentare a istoricului grădiniţei, înmânarea diplomelor de excelenţă. De asemenea, micuţii care frecventează grădiniţa au prezentat un moment artistic.  În urmă cu 40 de ani, în luna noiembrie, în urbea băimărenilor, prin voinţa comunităţii de atunci, şi-a deschis porţile Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 29, fiind cuplată atunci cu Creşa Nr. 9. Tot atunci, sub îndrumarea directorului de la vremea respectivă –  Ortensia Ţiplea, şi-au început cariera didactică, şi cele şapte tinere educatoare: Margareta Horvath, Veronica Dărăbuş, Luiza Kovacs, Florica Popa, Ana Maria Petruţ, Maria Coţ şi Emilia Ilieş, toate absolvente a Liceului Pedagogic din Baia Mare. Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş şi a Forumului Democrat German, în anul 1995 la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 29, condusă de directoarea Rozsnyai Adriana, a luat fiinţă o grupă cu predare în limba germană.  Aceasta a funcţionat timp de doi ani. În urma acestei colaborări cu Forumul Democrat German au fost dotate atât sala de grupă, cât şi sala de sport cu aparatura aferentă. În anul 1997, la solicitarea Asociaţiei ASSOC, a fost înfiinţată o grupă pentru copiii hipoacuzi. Aceasta a funcţionat timp de doi ani, după care copiii au fost integraţi în învăţământul de masă. Baza materială fiind asigurată prin bunăvoinţa preşedintelui ASSOC, Florian Sălăjeanu. În anul şcolar 2011-2012, în urma consultării partenerilor educaţionali, s-a considerat oportună personalizarea grădiniţei prin atribuirea numelui de Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ”. La acest demers şi-a adus aportul directoarea Nechita Elena Oana. Începând cu anul şcolar 2013-2014, în urma restructurării reţelei şcolare, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Baia Mare, a devenit structură a Grădiniţei cu Program Prelungit „Micul Prinţ” Baia Mare. „Este un moment pe cât de important, pe atât de emoţionat deoarece Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ” aniversează 40 de ani de existenţă dedicată copilului. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul dumneavoastră, care de-a lungul anilor aţi ţinut în palmă sufletul multor copii, le-aţi hrănit visele şi le-aţi dat aripi… aţi deschis ferestre spre lumină atâtor generaţii şi aţi dat valoare grădiniţei. Pentru devotamentul şi profesionalismul de care aţi dat dovadă, în faţa dumneavoastră, dascăli de ieri şi de azi, mă înclin cu respect şi vă mulţumesc!”, a spus directoarea Grădiniţei „Micul prinţ”, Maria Fănăţan. Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Micul Prinţ” Baia Mare a rămas aceeaşi grădiniţă de prestigiu, predarea făcându-se în limba română, fiind una dintre primele înfiinţate în oraşul Baia Mare.

6 COMENTARII

  1. Am fost parinte la aceasta gradinita..stiu cât a munci doamna director Nechita…fiecare geam, perete, usa. Instalatie refacuta.v-ati adunat sa culegeti roade a unei munci care nu este a voastra..rusine. Respect doamna Nechita

  2. Cum puteţi să spuneţi doar atât despre doamna Nechita?
    Datorită ei grădiniţa arată aşa….Şi cuvintele din articol au fost scrise de ea…

  3. Cum aţi putut să treceţi peste activitatea deosebită a doamnei Nechita? Datorită ei grădiniţa arată aşa…Toate investiţiile majore au fost demarate şi finalizate de dânsa. Dacă nu ştiţi ce a făcut acest om, nu mai vorbiţi…

  4. Cum aţi putut să treceţi peste activitatea deosebită a doamnei Nechita? Datorită ei grădiniţa arată aşa…Toate investiţiile majore au fost demarate şi finalizate de dânsa. Dacă nu ştiţi ce a făcut acest om, nu mai vorbiţi…Mă dezgustaţi.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.