În parteneriat cu Mastercard, BRD a lansat cardurile de credit Standard şi Gold, care încorporează cel mai complex sistem de rate din România şi marchează, totodată, lansarea globală a serviciului Mastercard – Plata în rate.
Printre caracteristicile de bază ale noului card, se numără planuri de pînă la 18 rate cu dobândă zero, care permit plata în rate online sau direct în magazin, oriunde în lume, fără a fi limitat la o anumită reţea de comercianţi parteneri.
Utilizatorii cardurilor au opţiunea de a plăti în rate pentru cumpărături efectuate atît în reţeaua de magazine partenere a BRD, cît şi a Mastercard, respectiv după efectuarea tranzacţiei, prin eşalonarea costului în funcţie de planul de rate preferat.
De asemenea, cardurile oferă opţiunea „cash în rate”, un beneficiu care dă posibilitatea de a transfera o parte din limita de credit în orice cont curent al utilizatorului şi rambursarea acesteia în maximum 36 de rate egale, cu dobîndă.
Cardurile permit şi cumularea totală sau parţială a plăţilor efectuate pe parcursul unei luni într-un plan de rate egale de pînă la 36 de luni.
De asemenea, cardurile de credit BRD oferă şi beneficii suplimentare:
• un program de reduceri în peste 500 de locaţii partenere, disponibil prin platforma online Extrabeneficii.brd.ro şi reduceri la comercianţii incluşi în programul MasterCard Premium;
• o ofertă completă de asigurări;
• acces în saloanele VIP ale aeroporturilor din Cluj şi Timişoara pentru cardurile de credit Gold;
• cea mai bună ofertă de refinanţare disponibilă momentan în piaţă, cu 36 de rate cu dobîndă 0.
Consumatorii care aleg, pînă la finalul lunii ianuarie 2017, cardul de credit BRD beneficiază de 18 rate fără dobîndă oriunde în lume, comision de acordare 0, comision de administrare 0, în primul an, şi intră automat în tragerea la sorţi pentru premiul în valoare de 15.000 de euro cash, dacă au folosit cardul de credit pentru cumpărături de minimum 1.000 lei.
Pe lîngă România, serviciul va fi implementat în anumite pieţe europene, în primul trimestru al anului viitor, urmînd ca baza de acceptare să fie extinsă pe parcursul anului 2017.